Tränartrio klar för Lunds VK damelit

Den andra säsongen i elitserien för Lunds VK damelit är nyss färdigspelad och klubben har samtidigt redan gjort klart med en erfaren tränartrio inför nästa säsong. Ulf Karlsson fortsätter som ensam huvudtränare och till sin hjälp har han Åke Hesslekrans som assisterande tränare samt fysioterapeut Anne Link som ansvarar för fysträning och rehab.
– Det känns mycket bra att vi bygger vidare från stora delar av förra årets tränarkonstellation, kommenterar Ulf. Både Åke och Anne är mycket kompetenta ledare och jag ser fram emot att fortsätta utveckla laget och spelarna tillsammans med dem, avslutar UIf.

[fleximage caption=’Fr. v. Åke Hesslekrans, assisterande tränare, Ulf Karlsson, huvudtränare, och Anne Link, fysio/styrkecoach’]tränare_18_19[/fleximage]

Damlaget har utvecklats mycket både som lag och individuella spelare under denna nyss avslutade elitsäsongen. Klubbens filosofi är att arbeta långsiktigt med utveckling av elitspelare och vi har tagit ett stort steg i år på den resan.
– Vi är mycket glada över framstegen som damelitlaget och spelarna har tagit denna säsong och med Ulf, Åke och Anne får vi en mycket intresserad tränartrio, säger klubbchef Stefan Sjöström. Vår drivkraft och målsättning är att utbilda elitspelare och vi vill vara en elitförening där spelare också får utvecklas genom möjligheten till mycket speltid. Detta är precis vad vår tränartrio vill också. Vi tittar samtidigt på möjligheten att förstärka truppen med utländsk spetskompetens, avslutar Stefan.

På frågan om hur samarbetet kommer att se ut i tränartrion svarar Ulf att,
– Jag kommer att ta ett huvudansvar för träningar och allt matchande. Åke, som tidigare har tränat elitlag i både Sverige och Danmark, kommer att assistera på minst en träning per vecka. Fysioterapeut Anne Link, som tidigare har arbetat med elitlag i volleyboll, handboll och basket, tar ansvar för allt vad gäller fysträningen på försäsongen och löpande styrketräning under året samt eventuell rehabträning. Fokus kommer att ligga på individuella fysprogram utifrån spelarposition och uppgifter på plan.

Nu fortsätter arbetet med truppbygget inför kommande säsong.
– Vi ligger väldigt långt framme redan med flera av spelarna från årets trupp och inom kort kommer vi också att gå ut med nyheter på spelarfronten, avslutar Stefan.

Länkar
Elitserien volleyboll