Herrar B tar poäng borta mot Ymer

Herrar B tar sitt första poäng men missar sin första vinst.

Ymer – Lunds VK B 3-2 (25-18, 25-12, 22-25, 18-25, 15-10)

Det var ett taggad lag som samlades på västra stationstorget på söndagmorgonen. Alla var sugna på att åka på sin första bortamatch i division 1. Dessutom mot Ymer, ett lag vi hade hade en förhoppning om att vinna mot. Men att samlas kvart över 10 på morgonen för att spela vid klockan 15 är inte de bästa förutsättningarna.

I första set tog Ymer en stadig ledning redan i början. Vi kom aldrig in i vårt spel, och tappade tyvärr för mycket på servemottag och slarv. Det kändes väldigt trögt att komma igång. Det fortsatte likadant i andra set, och där fick vi erkänna oss överkörda. 25-12, detta var inte resultaten vi hade hoppats på. Särskilt när det kändes som att motståndarlaget egentligen var det sämre laget, men att vi själva bara inte kom till skott.

Efter ett rejält peptalk mellan andra och tredje set där Coach Jonathan Persson (Pean) tillsammans med andra i laget fick ryta till lite för alla skulle tagga till. Ett högerkantsbyte gjordes dessutom, och Emil Borna gick in på för sitt första set i division 1.

Helt plötsligt släppte det! Vi hade servemottaget och fick genast ett övertag. Nu började vi visa riktig Herrar B-anda, och Ymer gick ner sig samtidigt som vi faktiskt började spela volleyboll. Trots en dipp där Ymer lyckades ta en ledning på 5 poäng vände vi och tog hem tredje set med 25-22.

Nu var vi igång, och Ymer kunde inte längre vinna på våra misstag. Fjärde set tog vi hem bekvämt med 25-18, där fantastiska pass och tunga anfall spelade stor roll från vår sida.

I femte set tappade vi dessvärre mottaget ännu en gång, och vi lyckades aldrig riktigt komma igång igen.  Vi spelade en av våra bättre matcher i set 3 och 4, och det kändes väldigt snöpligt när Ymer plockade hem vinsten.

Pris till bäste spelare i Lund
Klas Bratteby och Emil Borna
Klas slet och levererade grymma passar samt gjorde bra avvägnignar gällande anfall. 

Emil kom in som helt ny och vände matchen. Han vågade dra på hela tiden, vilket resulterade i ett flertal lyckade anfall. 

Men, skam den som ger sig. Herrar B taggar till för hemmamöte nu på lördag mot Trollhättan, där vi hoppas kunna knipa 3 poäng.

2-3 LUND!

Nästa hemmamatch
Lund B – Trollhättan
Lördag 21 oktober
Matchstart kl 14.15
Fäladshallen C

Tabellen division 1 södra herrar

[fleximage caption=’Lunds VK Herrar B 2017-18 (foto: Conny Nilsson, onnesfoto.se’]Herrar B 2017-18[/fleximage]

Vid pennan, Mikael Henrikson