Uppsnack med Oskar Borna inför stundande elitseriekval

Nu laddar vi för kval!

Lunds VK:s herrar avslutade grundserien med en jämn och välspelad match borta mot Vingåker där herrarna till slut förlorade med 2-3 . Förutsättningarna inför matchen var inte optimala då skador och sjukdomar medförde att truppen endast bestod av sju personer. Trots att det var en liten trupp som anlände till Vingåker, visade herrlaget att de har kommit en bra bit på sin elitserieresa. Paweł gör sin bästa match för säsongen och noterar 16 poäng – men bäst för dagen var Oskar Borna med 25 poäng.

Oskar är sannolikt en av de mest kompletta spelarna i elitserien. Under inledningen av säsongen var tanken att han i första hand skulle vara passare men på grund av skador i laget har Oskar även fått spela center och nu i de två sista matcherna högerspiker. Oskar har inte bara spelat på tre olika positioner utan har också levererat på en anmärkningsvärt hög nivå med 17 poäng i en match som center, pris som matchens lirare som passare och nu i helgen åter matchens lirare med 25 poäng som högerspiker mot Vingåker.

[fleximage caption=’Oskar Borna når högst i nätduell! Foto: Roger Linde’]Oskar_Borna_1[/fleximage]

Tre korta frågor till Oskar inför kvalet:

Vilken position vill du helst spela på om du själv får välja? Passare, center eller högerspiker?
Jag tycker att det har varit jättekul att spela på alla positioner. Det var inte direkt något jag hade förväntat mig innan säsongen och att dessutom kunna leverera på alla positioner gör det ännu roligare.

Det viktigaste för mig är att det går bra för laget sen vilken position jag hamnar på är inte särskilt relevant, jag har kul var jag än är.

Vad har varit roligast under första elitseriesäsongen?
Det roligaste har varit att få spela på en helt annan nivå än tidigare. Vi är ett ungt och oerfaret lag men med hög potential. När vi spelar bra kan vi mäta oss med de flesta lagen men tyvärr gör vi för många misstag själva.

Med tanke på din allsidighet – om det inte hade blivit volleyboll, vilken sport hade det blivit då?
Jag har alltid tyckt om handboll. Tyvärr har jag inte haft kilona på min sida men vem vet, det kanske kommer. 😉

[fleximage caption=’Oskar här i passarrollen. Foto: Conny Nilsson, onnesfoto.se’]Oskar Borna_pass[/fleximage]

Lunds VK kommer nu att kvala mot Vingåker och Ymer. Lund kommer att få möta Vingåker hemma och Ymer borta. De två bäst placerade lagen kommer att spela i elitserien nästa säsong. Klubben och laget ser fram emot att många kommer och hejar på herrarna i hemmamatchen mot Vingåker. Under serien har Lund mött Vingåker vid två tillfällen – vinst hemma med 3-1 och förlust på bortaplan med 2-3. Så kom och stötta killarna i matcherna som gäller mest för hela säsongen!!!

Kvalmatcherna spelas som nedan:
Lördag 7 april kl 16.00
Lund – Vingåker
Idrottshallen, Lund

Söndag 15 april kl 15.00
Ymer – Lund
Engelbrektshallen, Borås

Lördag 21 april kl 14.00
Vingåker – Ymer
Sporthallen, Vingåker