Lagkapten Pontus Nilsson laddar inför kvalet

Vi taggar för kval!

Lunds VK har för första gången haft elitlag både på dam och herrsidan under den gångna säsongen. Damerna startade hösten med i princip ett helt nytt lag. Damerna lyckades tyvärr inte hela vägen till slutspel men laget har en garanterad plats i högsta serien även nästa år. Herrarna som gör sin första säsong i elitserien står inför ett kval där de kommer att möta Vingåker och Ymer från Borås. De två bästa lagen kommer att få spela i elitserien nästa säsong medan det tredje laget får spela i division 1. Det innebär att det är dags att ta sig till idrottshallen för att stötta killarna i hemmamatchen mot Vingåker den 7 april!

I årets herrtrupp är det inte många som har erfarenhet från spel i elitserien men en av dem är vår lagkapten Pontus Nilsson. Förutom elitseriespel med RIG Falköping under gymnasietiden så representerade Pontus Örkelljunga VK innan han återvände till hemmaklubben Lunds VK. Pontus kan se tillbaka på en säsong där han står för näst mest poäng i laget, ett bra försvarsspel och sist men inte minst ett träningsfokus som krävs för spel på den här nivån. Förutom att vara kapten i A-laget tilldelades Pontus det åtråvärda priset ”Årets LVK:are” med motiveringen att Pontus alltid ställer upp för klubben på ett fantastiskt sätt. Pontus  syns ofta i hallen – även när A-laget inte tränar.

[fleximage caption=’Lagkapten Pontus i servemottagning. Foto: Onnesfoto.se’]Pontus mottag[/fleximage]

Inför kvalet vill vi passa på att ställa tre frågor till Pontus:

Vilken match är du mest nöjd med din egen insats denna säsongen?
Det var ett tag sedan man kände att allt flöt på för sin egen del men Tierp hemma är nog den matchen jag minns lite extra.

Brant spike eller block ut?
Ett block ut stör alltid någon.

Vem i laget har märkligast teknik när ni styrketränar?
Vi har vissa i laget vars rörlighet tar gymmet till en ny nivå, inga namn nämnda. 😉

[fleximage caption=’Pontus går för ett block ut. Foto: Onnesfoto.se’]006[/fleximage]

Lunds VK kommer nu att kvala mot Vingåker och Ymer. Lund kommer att få möta Vingåker hemma och Ymer borta. De två bäst placerade lagen kommer att spela i elitserien nästa säsong. Klubben och laget ser fram emot att många kommer och hejar på herrarna i hemmamatchen mot Vingåker. Under serien har Lund mött Vingåker vid två tillfällen – vinst hemma med 3-1 och förlust på bortaplan med 2-3. Så kom och stötta killarna i matcherna som gäller mest för hela säsongen!!!

Kvalmatcherna spelas som nedan:
Lördag 7 april kl 16.00
Lund – Vingåker
Idrottshallen, Lund

Söndag 15 april kl 15.00
Ymer – Lund
Engelbrektshallen, Borås

Lördag 21 april kl 14.00
Vingåker – Ymer
Sporthallen, Vingåker