LVK:are prisade på Säsongsskiftet 28 maj

Söndag den 28 maj träffades ett 70-tal LVK:are till årets Säsongsskifte på Borgarparkens Beach Arena. Som brukligt spelades en mycket trevlig mixturnering i beachvolley både för de äldre och de yngre. Och som så många gånger förr fick mixturneringen avgöras med en klassisk servetävling, denna gång mellan Fabio Zander och Erik Augustini. Fabio stod till slut som segrar efter flera bra servar av båda killarna! Stort tack till alla som var med på Säsongsskiftet 2016-17!

Efter mixturneringen delade styrelsen ut priser till ett antal personer i klubben som under året utmärkt sig lite särskilt extra.

[fleximage caption=’Pristagare 2016-17. Fr v: August Borna, Cornelia Rosenqvist, Sara Hansson, Fredrik Joabsson, Henrik Borna och Pontus Nilsson (foto: Peter Ahlm)’]säsongsskiftet pristagare_hemsidan[/fleximage]

Årets Ungdom – August Borna och Cornelia Rosenqvist

Motivering August
August har under det gångna året gått från att ha varit med mest för att se och lära till att bli lagkapten och en av de viktigaste spelarna i nästan samtliga moment i herrar A. August har också representerat svenska ungdomslandslaget i en turnering där han röstades fram till Allstar team. Med en otvivelaktig talang och en makalös spänst går August en ljus framtid till mötes!

Motivering Cornelia
Cornelia har varit en starkt bidragande orsak till att Lunds VK:s damjuniorer har tagit ytterligare steg mot Sverigetoppen. Efter målmedveten träning har Cornelia nått elitnivå i Svensk volleyboll vilket i år kröntes med en seniorlandslagsuttagning. Förutom de idrottsliga framstegen bidrar Cornelia som alltid med stor energi och glädje under matcherna!

Årets Senior – Sara Hansson

Motivering Sara
Sara axlade det här året en tung roll som lagets på förhand självklare poänggörare i ett lag som var nykomlingar i den högsta serien. Detta ansvar skötte Sara med bravur långt över alla förväntningar. Det slutade med en sjätteplats i poängligan, den högsta placeringen av alla inhemska spelare! Utöver poängfabrikationen har Sara fortsatt att utveckla alla delar i sitt spel till att bli en mer komplett spelare att räkna med flera år framöver.

Årets Ledare – Fredrik Joabsson och Henrik Borna

Motivering Fredrik
Fredrik har varit engagerad som spelare, tränare, ordförande, ledamot och förälder i Lunds VK genom åren. Nu är Fredrik tränare för U16/18F, med spelare som han har tränat från att de började spela Kidsvolley. Fredrik har en inspirerade inställning till volleyboll och har ett stort hjärta och engagemang för sitt lag och för klubben. Tack vare drivna personer som Fredrik kan Lunds VK fortsätta att utvecklas och bedriva fin ungdomsverksamhet!

Motivering Henrik
Henrik har på ett eller annat sätt varit en del av Lunds VK sedan starten 2009. De senaste säsongerna har han tagit en allt större roll som ledare och tränare och är nu en av tränarna för U16/18 på pojksidan. Hans tydlighet och naturliga ledarskap har betytt mycket för killarnas utveckling. Stommen i detta lag utgörs av killar som spelat volleyboll i nästan 10 år och där många är extremt talangfulla. Henriks passion och engagemang för volleyboll nådde nyligen en ny nivå när han under februari månad gjorde debut som spelare i en seriematch vid 49 års ålder, imponerande!

Årets LVK:are – Pontus Nilsson

Motivering Pontus
Pontus gjorde den här säsongen comeback i sin moderklubb och har visat ett stort hjärta genom hela året. Utöver träning och spel i sitt egna lag har Pontus engagerat sig som tränare i både senior-, ungdom- och Skånelag. Dessutom är Pontus en stor hjälp vid klubbens många olika arrangemang, alltid med en positiv inställning och ett leende på läpparna. Pontus personifierar verkligen en föreningsmänniska och Lunds VK är lyckligt lottade att han vill lägga ner sin tid i vår klubb!


Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till alla medlemmar, föräldrar, supporters, ledare och sponsorer som bidragit till säsongen 2016-17 – ha en riktigt skön (beachvolley)sommar och på återseende säsongen 2017-18!

/Styrelsen

P.S. Boka redan nu in träningslägret i Skurup, helgen den 2-3 september!