Petter Bosrup och Tim Johansson uttagna till RIG Falköping!

Inför nästa säsong har både Petter Bosrup och Tim Johansson blivit uttagna till Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping – STORT GRATTIS! Petter och Tim följer en fin tradition av LVK:are som under åren har flyttat till Falköping för att studera och spela på RIG. I nuläget har LVK tre st spelare i Falköping: Cornelia Rosenqvist, Lina Nilsson och Sofia Stiernström.

Vi har fått en pratstund med Petter Bosrup om hans tankar kring uttagningen. Inom kort presenteras även en intervju med Tim Johansson.

[fleximage caption=’Petter Bosrup servar i Skånelaget under DistriktsSlaget’]20170408_171853[/fleximage]

Du kan väl berätta kort om hur det gick till när du blev antagen?
Jag blev kallad till uttagning i Falköping som ägde rum 14:e december förra året. Det var ett tvådagars läger med spelövningar, fystester och samtal. Efter det fick man beskedet 27:e december.

Hur många är antagna och vilken position är det tänkt att du ska spela?
Tolv spelare blev antagna. Det är tänkt att jag ska spela vänsterspiker och libero. Men på RIG får man chansen att testa andra positioner.

Vad tror du blir det bästa med att gå på RIG?
Det kommer vara hög nivå på träning varje dag. Bästa möjligheterna att bli en så bra volleybollspelare som möjligt. Man lär sig klara sig själv samtidigt som man är med kompisar med samma intresse, volleyboll! Riktigt roligt med RIGs nya koncept med mycket mer landskamper, det ser jag fram emot.

Vad hoppas du på att kunna utveckla mest i ditt egna spel?
Jag vill utveckla allt i mitt spel. Som vänsterspiker och libero är servemottagning/försvar extremt viktigt och det är någonting man alltid kan bli bättre på. Min spänst vill jag gärna öka då jag inte är den längsta av spelare. Jag är också extremt taggad på att träna och utvecklas i beachvolleyboll året runt vilket jag aldrig gjort tidigare.

Vad har du för mål med volleybollen?
Bli så bra som möjligt. Förhoppningsvis leder det till elitseriespel, Swedish Beach Tour, landskamper och proffsspel.

Vad ser du fram emot under resten av den här säsongen?
Vi ska spela U18-SM om några veckor vilket ska bli riktigt roligt. Jag hoppas på en bra placering där. Efter det är det dags att sadla om för beachsäsongen vilket jag har längtat efter.

Vi avslutar med att önska Petter ett stort lycka till!

[fleximage caption=’Parrespike i Skånelaget’]IMG_2695[/fleximage]

[fleximage caption=’Beach-SM’]20170408_172025[/fleximage]