Framgångar i U-SM för Lunds VK

I mästerskapsmånaderna april och maj deltog Lunds VKs ungdomslag i flertalet U-SM med stor framgång.

Det första mästerskapet som spelades var U16P Mästerskapet helgen den 16-17 april i Falköping. Lundakillarna vann BRONS efter en nagelbitare i bronsmatchen mot Team Gotland.

[fleximage caption=’Bronsmedaljörer!’]U16SM brons[/fleximage]

Mikasa Challenge spelades i Örebro den 6-8 maj för U13- och U15-klasserna. I Mikasa Challenge blev det SILVER i level 7 öppen klass och GULD i Pojkar level 5 Rödsvart.

[fleximage caption=’Guldmedaljörerna i Level 5 Rödsvart klass!’]Level 5 guld[/fleximage]

[fleximage caption=’Silvermedaljörerna i Level 7! Här tillsammans med Habo som vann både guldet och bronset.’]Level 7 silver[/fleximage]

I Junior-SM (U20-SM) helgen den 13-15 maj i Södertälje hade Lund ett silver att försvara från 2015 på herrsidan. Laget kämpade till sig ett fint BRONS efter seger mot Norsjö i bronsmatchen med 2-0 (25-19, 25-22). Till All Star Team utsågs Petter Berlin som libero och Martin Bergman som center.

[fleximage caption=’Bronsmedaljörerna vid Junior-SM’]J-herrar[/fleximage]

Damjuniorerna deltog i Öppen klass under Junior-SM och vann GULD i stor stil utan att tappa ett enda set under hela turneringen. I finalen besegrades Lidingö med 2-0 (25-19, 25-20).

[fleximage caption=’Guldmedaljörerna vid JSM Öppen klass!’]Juniordamer[/fleximage]

U18SM var det sista mästerskapet och det gick av stapeln helgen den 20-22 maj i Örebro. Lund hade kvalat in med både flicklag och pojklag. Motståndet var lite tuffare där och flickorna slutade på en 14:e plats och pojkarna på en 15:e plats.

Stort grattis till alla spelare, ledare och supportrar under vårens SM-slutspel!