Uppsnack inför kvalet med libero Petter Berlin

Vi taggar för kval!

Lunds VK har för första gången haft elitlag både på dam och herrsidan under den gångna säsongen. Damerna startade hösten med i princip ett helt nytt lag. Damerna lyckades tyvärr inte hela vägen till slutspel men laget har en garanterad plats i högsta serien även nästa år. Herrarna som gör sin första säsong i elitserien står inför ett kval där de kommer att möta Vingåker och Ymer från Borås. De två bästa lagen kommer att få spela i elitserien nästa säsong medan det tredje laget får spela i division 1. Det innebär att det är dags att ta sig till idrottshallen för att stötta killarna i hemmamatchen mot Vingåker den 7 april!

Flera spelare i herrar A har snart gjort sin första elitseriesäsong och vi har fått se lite nya ansikten på planen. Under många år har vi vant oss vid att se Per Nylander i liberorollen men denna säsong lämnade Per över stafettpinnen till Petter Lindholm Berlin – från äldst till yngst. Att ta över efter en stor förebild som Per är inte lätt men Petter har gjort en stark första säsong i elitserien där framförallt hans servemottagning har imponerat. Petter är också en av tre liberospelare som spelat samtliga matcher i grundserien. Vi i klubben är imponerade av Petters inställning och utveckling under säsongen.

[fleximage caption=’Petter Berlin nominerad till Årets Rookie första elitsäsongen! Foto: Conny Nilsson, onnesfoto.se’]016[/fleximage]

Inför kvalet vill vi passa på att ställa tre frågor till Petter:

Vad är den största skillnaden på att vara libero i division 1 och elitserien?
Största skillnaden hade jag sagt är tempot i spelet vilket gör att man behöver vara mycket säkrare i positionsspelet. I division 1 behövde ett misstag i positioneringen inte nödvändigtvis resultera i att man inte hinner upp bollen. Även kvalitén i servarna är det en stor skillnad på.

Vem har haft den jobbigaste serven i elitserien?
Det måste vara Marcos Galiotos, han har en riktigt pressad floatserve som sällan misslyckas. Sen är det också lite knepigt när August (Borna) servar då man hinner tänka lite för mycket innan bollen kommer. Att göra ett misstag då hade följt mig länge.

Om du skulle utmana någon i laget på en annan idrott och vinna utan problem – vad skulle du välja för idrott och vem skulle du utmana?
Ojoj, hade helt klart aldrig missat chansen att vinna över Oskar i basket.

[fleximage caption=’Petter Berlin 2017-18. Foto: Conny Nilsson, onnesfoto.se’]Petter Berlin_1[/fleximage]

Lunds VK kommer nu att kvala mot Vingåker och Ymer. Lund kommer att få möta Vingåker hemma och Ymer borta. De två bäst placerade lagen kommer att spela i elitserien nästa säsong. Klubben och laget ser fram emot att många kommer och hejar på herrarna i hemmamatchen mot Vingåker. Under serien har Lund mött Vingåker vid två tillfällen – vinst hemma med 3-1 och förlust på bortaplan med 2-3. Så kom och stötta killarna i matcherna som gäller mest för hela säsongen!!!

Kvalmatcherna spelas som nedan:
Lördag 7 april kl 16.00
Lund – Vingåker
Idrottshallen, Lund

Söndag 15 april kl 15.00
Ymer – Lund
Engelbrektshallen, Borås

Lördag 21 april kl 14.00
Vingåker – Ymer
Sporthallen, Vingåker