Damer A fortsätter att imponera

Falköpings VK – Lunds VK 1-3 (25-18, 23-25, 14-25, 23-25)

Lunds VKs Damer A tog under söndagen sin andra vinst i Allsvenskan mot mellersta gruppens serievinnare Falköpings VK. Med en betryggande 3-1 seger verkar formen vara på topp och Lundatjejerna kan summera helgen med två segrar och har därmed tagit ledningen i damernas Allsvenska 2015.

Med en skön seger i bagaget var det bara att ladda om när Damer A i söndags tog sig an mellersta seriens vinnare Falköpings VK. Falköping hade bara en förlorad match i bagaget, precis som Damer A själv, och har imponerat under hösten. Då man aldrig mött motståndarna tidigare pratade coach Åke Hesslekran innan matchen om det egna spelet. Fokus låg på tuffa servar, få igång mottaget och ett stabilt block.

Gislaved hemma-80-374Evelina Brink & Sara Granath i block

I första set startar Falköping med tuffa servar och Lundatjejerna får inte ordning på mottagningen. Passare Evelina Brink får kämpa för att detta inte ska påverka anfallsspelet och gör ett mycket bra jobb. Det dåliga mottaget i kombination med många egna servemissar gör att Falköping kunde ta hem setet med 25-18.

I det andra setet höjs Lunds mottagning. Med bättre och aggressivare servar kunde inte Falköping utnyttja sina centrar till fullo. Detta innebar att spelet blev mer lättläst, vilket gjorde att Lunds blockspel kunde komma igång ordentligt. Setet blev dock jämnt men slutade med vinst med 25-23.

I det tredje setet gör tjejerna nog det bästa setet för hela säsongen. Alla skötte sina uppgifter exemplariskt och extra eloge till ett enastående försvarspel. Setet kunde tas hem med 25-14. Därefter var det dags att knyta ihop säcken och fjärde set var både jämnt och spännande. Det blev kamp ända in i slutet men med rätt attityd och med tanken att våga vinna istället för att vara rädd för att förlora kunde fjärde set och därmed även matchen tas hem med 3-1. Värt att nämna är återigen Felicia Österberg som gjorde sin absolut bästa match för säsongen och utsågs mycket förtjänt till bästa spelare. Även passaren Evelina Brink ska ha beröm för ett enormt bra spel och smarta anfallsutvägar.

Nästa helg är det äntligen dags för hemmapremiär i Allsvenskan. Kom och se Lunds VK – Gislaved B 14:00 i Idrottshallen.

Bästa spelare: Felicia Österberg
Bästa poängplockare: Felicia Österberg 16p, Lovisa Bergh 14 p

Tabell
Falköpings VK
Poängligan 2015