Komfortabel seger för Damer A

Gislaved VBK B – Lunds VK 0-3 (15-25, 20-25, 14-25)

I lördags var det återigen dags för Damer A att möta Gislaved VBK B. Det är fjärde gången den här säsongen som Lund och Gislaved drabbar samman. Med en historik på två vunna och en förlorad match var det öppet om vem som skulle ta hem segern.

Då det var fjärde gången som lagen möttes hade man bra koll på Gislaved och deras spel. Då Gislaved är ett bollsnålt lag som kämpar upp det mesta i försvar pratade coach Åke om vikten av att ha tålamod i anfallet.

SaraG
Sara Granath laddar för block (Foto: Anders Hansson)

 

Första set startade på bästa möjliga sätt och Lundatjejerna kunde dra ifrån direkt.  Dock bet sig Gislaved kvar och kom nästan ifatt innan det var dags för Lund att lägga in ännu en växel. Setet kunde avslutas med siffrorna 15-25 och detta mycket tack vare de 7 serveess som Lund lyckades göra.

I det andra setet tappade Lund sitt anfall och Gislaved kunde bättre hänga med. Sara Granath gjorde ett fantastiskt jobb i block vilket bidrog till att Lund kunde hitta en lucka och dra ifrån. Setet kunde skrivas till Lund med 25-20.

I det sista setet var det ren transportsträcka för Lund. Tjejerna höll ihop ett samlat anfall- och försvarspel och kunde ta hem segern och därmed även 3 nya poäng.

Sara Granath briljera i mitten och tog hela 5 blockpoäng under matchen gång och totalt 14 p. Sara Hansson och Evelina Brink gjorde som alltid stabila insatser vilket resulterade i att Sara blev poängbäst och Evelina bästa spelare.

eve-elin
Evelina blev utsedd till bästa spelare (Foto: Anders Hansson)

 

Bästa spelare Lunds VK: Evelina Brink
Bästa spelare Gislaved VBK B: Louise Bäck

Bästa poängplockare Lund: Sara Hansson 16 p, Sara Granath 14 p
Tabell
Poängstatistik

Nu blir det en veckas ledigt innan det är dags för att möte norra gruppen igen helgen v.11.