Vinst för Damer B med 3-0 mot Örkelljunga

Det var ett taggat och nervöst damer B som klev in på planen sent i lördags för match. De senaste 2 matcherna har inte gått lagets väg men idag ville alla verkligen ta revansch på sig själva och vinna.

Lunds VK Damer B – Örkelljunga 3-0 (25-17, 26-24, 25-19)

Nytt för dagen var att hoppserv stod på schemat för de flesta och det märktes att nerverna var på utsidan av kroppen då de fyra första servarna gick i nät eller ut. Efterhand stärktes självförtroendet och servarna blev svårare att ta emot för Örkelljunga. Efter den skakiga inledningen började spelet att flyta och första set kunde ros i land med trygga 25-17 efter bra samspel med bra avslut från kanterna och centrar.

Då ett av målen var att alla skulle få speltid inleddes set nr 2 med en ny uppsättning spelare och även här blev det en liten nervös inledning där tjejerna hade svårt att förvalta sitt övertag. De fick kämpa ordentligt och släppte upp Örkelljunga onödigt långt men kunde till slut vinna med 26-24.

Tredje och sista set, som historisk sett har varit svårt för tjejerna att hålla ihop, bjöd på sann kämpaglöd och glädje över varje vunnen boll och slutade med vinst 25-19

5untitled
Marie hoppservar (Foto: Ingvar Andersson)
3untitled
Glada miner efter vinst (Foto: Ingvar Andersson)