Säker vinst för Herrar A

Det blev en storseger för Herrar A i hemmapremiären av Allsvenskan under söndagen när gästande Vindrarp besökte Idrottshallen. Matchen var över på en dryg timma och under den tiden lyckades gästerna aldrig komma upp i standard för att hota hemmalaget.

– Vi är överlägsna i alla moment i dagens match och jag är riktigt nöjd med hur vi genomför den, säger coach Stefan Sjöström. Vi är taggade och håller uppe en god energi genom hela matchen vilket ger stort poängövertag i samtliga set. 

Lund kopplar ett tidigt och ordentligt grepp i alla set och Vindrarp har inte mycket att sätta emot. Laget behåller ett lugn och stressar inte upp sig vid enstaka misstag utan kan jobba på tillbaka till sitt säkra side-outspel och på så sätt undvika att hamna i längre svackor.

4

– Det märks stor skillnad mellan lagen idag, framförallt servetryck och blockspel, fortsätter Sjöström. Totalt gör vi 7 serveess och 13 blockpoäng att jämföra med Vindrarp som bara får med sig ett block. Den här karamellen suger vi på ett tag men i morgon är det full fokus på nästa matchhelg. Vi har två träningsveckor där det gäller att fortsätta nötandet innan det är dags att ta emot Uppsala och Säter från den Norra Superettan 7-8 februari, avslutar Sjöström.

Bäst för dagen i hemmalaget var Andreas Andersson som mäktade med 12 poäng fördelade på 2 ess, 5 block och 5 anfallspoäng. Övriga poäng var jämnt fördelade bland anfallsspelarna. Jonathan Karlsson gjorde 11, Patrik Bertilsson 10, Oskar Borna 9 och Sven Boström Svensson 6. Hos Vindrarp var det framförallt Oskar Nilsson och Joel Lindberg som stod för poängproduktionen. Oskar tog 7 och Joel gjorde 6.

Publik: 54

Matchens spelare (utsedda av matchvärd LKF):

Andreas Andersson, Lund
Oskar Nilsson, Vindrarp

Tabellen
Vindrarps VK
Poängligan 2015
Fler bilder (Fotograf: Conny Nilsson)