Ytterligare 3 poäng till Damer A

Hemmapremiären i Allsvenskan, mot Gislaveds VBK B, resulterade i en skön seger på 3-0 (25-21, 25-18, 25-19) för Lund VK:s damer. Det var inte Lundatjejernas mest välspelade match, men de kunde ändå avgöra och visa vilket som är det bättre laget.

Första set blev en jämn kamp mellan de båda lagen. Bra mottag av Lund ledde till ett varierat och bra anfallsspel i inledningen. Men p.g.a. egna misstag, speciellt servemissar, så gick det inte att dra ifrån Gislaved som plockade hem många poäng på säkert spel. Men när det kom till kritan var Lund tillslut det starkare laget och kunde vinna med 25-21.

[fleximage caption=’Karin i mottag (foto: Anders Hansson)’]Karin i mottag

[/fleximage]

Inför andra set ryckte Lund upp sig och gick in för att bestämma spelet redan från början. Spelkvalitén höjdes och passaren Evelina Brink delade ut snygga pass trots vissa problem i lagets mottag. Men Gislaved spelade smart och tålmodigt, något som ställde till det för Lund som gärna vill vara snabb till poäng. Lund hade dock fått igång ångan i matchen och med setsiffrorna 25-18 såg Lund att seger i matchen närmade sig.

Tredje set siktade Lund på att växla upp spelet ännu mer. Men trots att Lund slog på hårt kunde de inte rycka ifrån mer än de gjort i tidigare set. Gislaved lyckades stå emot Lundatjejerna mycket tack vare deras duktiga centerblockare. Men Lund hade trots detta ett starkare offensiv. Med hårt servetryck och långa bollar knep Lundatjejerna sista set med 25-19.

[fleximage caption=’Elin Lagerstedt i försvar’]2015-01-25-B24A1409

[/fleximage]

Poängbäst under matchen var lagkapten Lovisa Bergh med 16p. Sara Hansson låg tätt efter med 14p. Matchens spelare blev liberon Elin Lagerstedt som räddade upp många bollar både i försvar och i blockupptäckning.

Lund är nu återigen på förstaplats i tabellen, men Norsjö ligger farligt tätt på andra plats med bara fyra vunna bollar mindre. Troligtvis är det dessa två lag som kommer kriga om första platsen i serien.

[fleximage caption=’Elin och Evelina in action (foto: Anders Hansson)’]eve-elin

[/fleximage]

Om två helger tar Lund emot norra divisionens lag, Uppsala VBS och Norsjö VBK. Så kom och heja fram Lundatjejerna till seger, speciellt då det blir en spännande “miniseriefinal” mellan Lund och Norsjö den 8e feb, kl 09.45 i Idrottshallen!

Publik: 54

Matchens spelare (utsedda av matchvärd LKF):

Elin Lagerstedt, Lund
Emma Tegnhammar, Gislaved

Bästa poängplockare:
Lund: Lovisa Bergh 16 p, Sara Hansson 14 p
Gislaved: Emma Tegnhammar 10 p, Gabreilla Odenholt 8 p

Tabell
Gislaveds VBK
Poängligan 2015
Bilder #1 (Fotograf: Conny Nilsson)
Bilder #2 (Fotograf: Anders Hansson)