Årets första vinst för Herrar C

Hylte/Halmstad VBK C stod för motståndet när Herrar C vann sin första match 2015. Det var ett taggat Lunds VK som åkte iväg på bortamatch i Halmstad, och det märktes redan på uppvärmningen att det skulle bli en bra match.

[fleximage caption=’Herrar C tar första segern i Vårtvåan Södra i bortamatchen mot Hylte/Halmstad B’]_I1A6869-700[/fleximage]

Första set börjar i raskt tempo och denna gång är det Lund som sitter i förarsätet. Ett stabilt försvarsspel och säkert anfallsspel leder till en bekväm vinst för LVK i första set med 15-25.

Även i andra set tar LVK kommandot och leder med 12-16 en bit in i setet. Tyvärr slappnar lundapågarna av en aning och Hylte/Halmstad går ikapp till 19-19. Då lyckas LVK komma tillbaka och kniper de sista bollarna. Andra set avslutas med en grym hoppserv av “Pean” Persson.
Setsiffrorna i andra set blev 21-25 till LVKs fördel.

I tredje set luftas bänken lite friskare och det märktes att inhopparna var sugna på att spela. LVK kör offensiv volleyboll och anfallen var många och välplacerade. LVK spelar smart och spelar runt Hylte/Halmstads block som ibland var obefintligt.
Även detta set avslutas med en vass hoppserv, denna gång av Simon Jepsson. Sista set slutar 18-25 i Lunds favör.

Så Lunds VK Herrar C spelade förmodligen den bästa matchen för denna säsong och vinner matchen mot Hylte/Halmstad med 0-3.

Många plus till Robin Jönsson som går in i tredje set och verkligen levererar. Lucas Gardebrand ska också ha en eloge för sina block som gjorde att LVK kunde vinna andra set.

Poängbäst i Lund: Simon Jepsson 17p