Några korta frågor med Cornelia Rosenqvist

Lunds VK har tre spelare som för tillfället studerar och spelar volleyboll på Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping, Cornelia Rosenqvist går i årskurs 1, Jacob Link i årskurs 2 och Pontus Nilsson i årskurs 3. Tidigare har även Arno Slipac (nu i Falkenberg) gått på RIG. Glädjande är att även till nästa läsår kommer Lunds VK att ha tre spelare i Falköping då Lina Nilsson har blivit antagen.

Under de närmaste veckorna kommer vi på hemsidan att intervjua våra spelare på RIG och få en inblick i hur deras vardag ter sig i Falköping. Först ut är Cornelia Rosenqvist och här följer några korta frågor efter hennes första termin!

Varför och när började du spela volleyboll?

Jag började spela volleyboll 2013 i början av september, vi hade varit utomlands under sommaren och mina föräldrar tyckte att jag skulle testa. Mitt handbollslag hade lagts ner och jag ville testa på en ny sport. I början var jag tveksam till volleybollen men efter att ha testat på, så fick jag mersmak för volleyboll. Det varma välkomnandet som jag fick första träningen gjorde att jag valde att fortsätta med volleyboll eftersom att jag tyckte att sporten var rolig och det verkade vara en grym lagsport. Jag kände redan när jag hade satt mig i bilen efter första träningen att detta kunde vara någonting för mig, jag kände hur mycket jag hade saknat att sporta och att vara delaktig i ett lag. Jag har även fördelar med min längd (193 cm) i volleyboll och det är inte alltid man har det så jag känner mig som tryggast när jag är på plan. Att blocka ner någon ger mig en underbar kick.

Vad gör du när du inte tränar och spelar volleyboll?

Den lilla fritiden som blir över på vardagarna lägger jag främst på att plugga. Under helgerna när vi inte har träningar så blir det att sova ut, ta det lugnt. Hitta på någonting roligt med tjejerna eller killarna. Jag kan även behöva funktionera under helgen för något av A,B eller C lagen. Brukar även bli så att jag pluggar på söndagar och tvättar, städar. Men till största del består min vardag av att äta, träna, plugga och sova.

Tre saker ni inte visste om mig?

Juice är det bästa jag vet, dricker det 24/7. Jag tar 45 kg i knäböj och 45-50kg i marklyft just nu, men mitt mål är att öka till att ta min egen vikt i knäböj. När jag hade spelat volleyboll i ca 6 månader sökte jag till RiG och här är jag nu.

Vad skulle du välja?

Sommar/Vinter
Bok/Film, böckerna är alltid bättre än filmerna!
Hund/Katt
Jul
/Midsommar
Buss/Tåg
Pizza/Hamburgare
Chips/Popcorn
HEMLAGAT/Äta ute
Smachpoäng/Serveess

Hur trivs du på RIG?

Jag trivs riktigt bra, alla här riktigt härliga och att få spela volleyboll varje dag är rena drömmen.

Cornelia RosenqvistFredrik Ljung och Cornelia Rosenqvist som båda har nr 27.

Vad är det bästa med RIG?

Det bästa med RIG är att de fokuserar mycket på MINA utvecklingsmöjligheter, jag kan alltid få feedback på vad jag kan tänka på och hur jag kan utvecklas vidare som spelare. Som RIG själva skrev i antagningsbrevet ”Det är inte vad du kan och är idag, utan vad du kan bli” . Vi tjejer har även en riktigt bra gemenskap och även fast vi är från olika delar av landet så fungerar vi väldigt bra tillsammans, de från Stockholm är inte bara med de andra från Stockholm utan även med oss skåningar och tvärtom. Det händer alltid någonting roligt häruppe, man får sällan en lugn stund. Tjejerna finns alltid där och stöttar mig och peppar mig, när jag känner att jag gör en dåligt match eller träning. De tror på mig när jag själv inte gör det. Så kort sagt är det bästa med RIG är att få spela sporten man älskar med helt underbara och begåvade människor.

Inom vilket område känner du att du utvecklats mest?

Jag känner att jag mentalt blivit starkare som person och säkrare i mitt spel. Min serve har blivit bättre och Mina A har blivit extremt mycket bättre än när jag kom hit.

Hur känns det att ha flyttat hemifrån? stor omställning?

I början kände man sig mest vilsen men alla 98or satt ju i samma båt så vi var vilsna tillsammans, men sedan började man få in rutinerna och när vi fick våra träningskläder med nummer (mitt är 27) så började saker och ting långsamt falla på plats. Det var en riktigt stor omställning för mig, jag lärde mig att starta en tvättmaskin helt själv för första gången här uppe. Hemma brukade jag hjälpa till att sortera den någon gång ibland, men jag brukade mest tömma eller sätta in i diskmaskinen. Att behöva laga mat, diska och tvätta utöver att träna och plugga är en stor omställning. Vi är två i min lägenhet, jag och Linda. Linda är riktigt bra på att laga mat och hon tycker att det är kul så jag dukar och diskar till större delen men jag hjälper till om det behövs, och jag kan självfallet laga mat själv. Men på vardagar får vi frukost, lunch, mellis och kvällsmat i skolans matsal så vi behöver bara laga eget på helgerna. Att inte komma hem till färdiglagad mat, ett välfyllt kylskåp eller nytvättade kläder är saker som man tog för givet. Att komma hem till huset och träffa mina små irriterande, men dock älskade mindre syskon och att träffa min mamma och pappa på kvällarna är någonting som jag saknar väldigt mycket. Ingen ger kramar som ens föräldrar, de är one of a kind.

Vad tycker du är roligast på träningarna? Favoritövning?

Jag har ingen speciell favoritövning , men jag gillar när vi tränar på block, serve och A bollar.

Höjdpunkt från första halvåret?

Inflyttningen och att träffa alla, det finns så många underbara minnen men tyvärr.. Det som händer på RIG stannar på RIG.

Hur tycker du det fungerar att kombinera gymnasiestudier med så mycket träning? hur ser en typisk dag ut?

Jag tycker att det fungerar väldigt bra med skolan och träningarna, gör man bara det man ska på lektionerna så slipper man jobba ikapp på kvällen. Det blir lite klurigare när man har prov i skolan, men har man en bra studieteknik och använder den tiden man får bra så klarar man allt. Träningarna slutar runt 18-19 och sedan mat och sen har man till runt 21-22 på sig att plugga för sen orkar man inte med mer utan vill bara lägga sig och sova. En vanlig dag innehåller 1 timmes gym eller fyspass och 2 timmar bollträning på kvällen, mellan det går jag i skolan.