3-0 för Damer B i seriepremiären

Lunds VK B – Engelholms VS C 3-0 (25-12, 25-12, 25-20)

Idag startade vårtvåan för Damer B med hemmamatch mot Engelholm C. Matchen kunde ha börjat bättre för Lunds del och innan vi började spela volleyboll så stod det 4-0 på poängtavlan till Engelholms favör. Här börjar Lund hitta sitt spel, om än lite trevande, kanterna med Filippa i spetsen börjar gå fullt i anfallet och det gör att vi drar förbi i protokollet och kan vinna första set med bekväma 25-12.

I andra set är det Lund som tar taktpinnen från början och släpper aldrig in Engelholm riktigt i matchen. Vinst med 25-12.

I tredje set kommer tyvärr den sedvanliga dipen när vi har 2-0 i set med stora siffror samtidigt som Engelholm spelar upp sig ett par snäpp men det till trots och att coachen tillät sig byta runt lite hejvilt så blir det aldrig riktigt spännande. Vinst med 25-20.

Positivt i den här matchen:

Servemottagningen, att vi inte behöver göra några justeringar och att samtliga mottagare får en notering över uppsatt mål. Sandra och Ylva är långt över och når toppnoteringar.

Anfallseffektiviteten är mycket hög i den här matchen, Carro landar på 47 procent och extra glädjande är att kanternas effektivitet höjs markant där Hedda och Filippa når nya toppnoteringar på 38 respektive 42 procent.

17 ess.

Samtliga spelare fick sätta sin fot på planen och tog tillvara på sin speltid med lyckade aktioner.

Bästa poängplockare i Lund:

Filippa Ramberg och Caroline Sanfridsson 11

Marie Andersson 9

Hedda Engblom 7

Nästa match spelar Damer B borta i Örkelljunga. Vi vill passa på att tacka Cecilia Raalas som gjorde sin sista match för säsongen med oss idag och önskar henne lycka till under våren i Madrid.

[fleximage caption=’Ylva har växt över en decimeter under juluppehållet Foto: Ingvar Andersson’]150111_LundsVK_Angelh_bi20[1][/fleximage]

[fleximage caption=’Carro var svårstoppad från sin centerposition Foto: Ingvar Andersson’]150111_LundsVK_Angelh_bi23[1][/fleximage]

[fleximage caption=’Lund var effektiva i anfall idag, här hittar Marie en liten lucka i blocket på högerkanten Foto: Ingvar Andersson’]150111_LundsVK_Angelh_bi26[1][/fleximage]