Många spännande matcher i U17/19 sammandraget i Bollhuset

Ungdomssammandraget för flickor i U17/U19(födda 1997 och senare) arrangerades den 1 mars i Bollhusets A-hall i Lund. Startande lag representerade 9 Skånska klubbar och i svart grupp var de 9 lag och i grön grupp 6 lag. Trots lite trångt med utrymme hjälptes alla åt att hålla utrymmet bakom och vid sidan planerna fria från väskor så att vi fick goda möjligheter till serve och ansatser. Lunds VK vill passa på och tacka alla på plats för detta vilket bidrog till jämna matcher och bra spel!

Det märks att samtliga lag och klubbar utvecklar sin verksamhet där 4 klubbar deltar med flera lag under sammandraget och av dessa representerades 3 klubbar med 2 lag var i svart grupp. Det är mycket roligt att se! I Grön grupp var det flera jämna matcher under slutspelet, hela 4 av 6 matcher var tre-setsmatcher där trötta spelare kämpade ända in i det sista. I svart grupp var det också tuffa matcher i både A och B-slutspel. Många duktiga spelare syntes i alla lag och där var tryck i både servar och anfall. Bådar gott inför framtiden!

Medaljer utdelades endast i svart grupp där LVK Högevall slutligen stod som segrare. Andraplatsen knep Kronan Grön och trea kom Ystad2.

Grön grupp spelade om äran där Kristianstad kan sträcka på sig med den äran av en förstaplats. LVK Tornen tog andraplatsen och tredjeplatsen fick Malmö Grön kämpa till sig efter motstånd från ett hårt kämpande LVK Lundagård.

Stort tack till alla som var där och bidrog till en rolig dag i hallen!

/Malin Artéus, tävlingsansvarig Lunds VK

[fleximage caption=’LVK Högevall vinner guldmedaljerna på hemmaplan’]

Dagens guldmedaljörer Dagens guldmedaljörer[/caption]

[/fleximage]

[fleximage caption=’Kronan Grön vinner silver i Lunds sammandrag’]Kronan Grön[/fleximage]

[fleximage caption=’Ystad2 tar emot bronsmedaljerna’]Ystad2[/fleximage]

Avslutningsvis, LVK Högevalls segerhopp fångat på film!