Seger på bortaplan för Herrar A

Efter en helgs uppehåll var det dags igen för match mot tabelltrean Vindrarp på bortaplan. Senaste mötet mellan lagen slutade med en klar seger för Lund men sedan dess har Vindrarp fått tillbaka duktige passaren Emil Karlsson som olyckligt drog av hälsenan i början på säsongen. Med Emil i laget får Vindrarp en annan dimension och håller mycket högre klass.

Vi vet att Vindrarp är ett mycket starkt lag i försvarsarbetet, speciellt inför sin hemmapublik. Det gäller som vanligt att sätta bra press i både serve och anfall för att störa dem, menar tränare Stefan Sjöström innan match.

De två första seten bjuder på tight spel. Lund lyckas dock skaffa sig ett poängmässigt övertag som man håller seten ut genom bra side-outspel. Det tredje setet går rättvist till Vindrarp som tar en tidig ledning med 9-5 som växer till 15-10. Lund kommer tillbaka till 15-14 för att sedan tappa på nytt. Lund har problem med servemottagningen samtidigt som Vindrarp är hetare i de flesta momenten i det här skedet på matchen. Lagen inleder fjärde set på ett jämnt sätt men efter starka serveserier av Jonathan Karlsson, Sven Boström Svensson och framförallt Patrik Bertilsson kan Lund rycka åt sig en stor ledning och ta hem setet relativt komfortabelt.

[fleximage caption=’Jonathan Karlsson i anfall (Foto: Conny Nilsson – onnesfoto.se)’]9

[/fleximage]

Det är skönt att vi kan ta hem det i fjärde setet efter en sämre insats i det tredje. Det klickar inte riktigt för oss i anfallet idag men vi kämpar på och gör våra poäng. Servandet idag är dock vårt största aber med 19 missar i relation till 6 ess vilket är för mycket, något vi får fortsätta jobba på, avslutar Stefan.

Vindrarps store anförare Oskar Nilsson är giftig under hela matchen och blir också poängbäst med sina 24 poäng. Han drygar därmed ut försprånget i poängligan och leder nu med 7 poäng före Jonathan Karlsson som idag stod för 18 poäng, ett mer än Patrik Bertilsson. Samme Patrik blir utsedd till matchens bäste spelare i bortalaget. Beröm även till Sven Boström Svensson som gör en mycket bra match i det tysta med bra servar och många bromsblock. Vindrarp har definitivt spelat upp sig och bevisar idag att man förtjänat sin tredjeplats i serien.

[fleximage caption=’Sven Boström Svensson i duell med Tim Persson. (Foto: Conny Nilsson – onnesfoto.se)’]4

[/fleximage]

Nu väntar ytterligare en spelledig helg innan det därefter bär av norröver då Allsvenskan avslutas med matcher mot Säter och Uppsala för Lunds del. Det räcker med ett poäng i någon av de två matcherna för att vinsten i Allsvenskan skall säkras.

Bästa spelare
Lund
: Patrik Bertilsson
Vindrarp: Oskar Nilsson
Publik: 57 st
Bästa poängplockare Lund
: Jonathan Karlsson 18p, Patrik Bertilsson 17p
Bästa poängplockare Vindrarp: Oskar Nilsson 24p, Tim Persson, Anton Pålsson, Oliver Odd 7p

Tabell
Poängligan
Vindrarps VK