Segersviten fortsätter för Herrar C

I dagens hemmamatch stod IFK Helsingborg för motståndet för Lunds VK Herrar C. Innan denna match hade LVK vunnit tre raka matcher, mot de två som ligger under dem i serien men också mot serieledande Ystad, så LVK hade vinden i ryggen och gick ut på planen med stort självförtroende. Detta var den fjärde matchen lagen emellan denna säsong så båda visste hur de andra spelade. LVK har bara lyckats ta en poäng från de tidigare matcherna så det var ett revanschsuget LVK som gick ut på planen denna gång.

 

Första set ser lovande ut för att vara Herrar C som oftast spelar sämre i början av matcherna. Många var nog lite övertaggade och det blev många egna misstag och stressat spel som ledde till att Helsingborg kunde knipa setet med 22-25.

Men nu hade LVK kommit in i matchen och i andra set spelar båda lagen väldigt bra, med fina mottag som ledde till beslutsamma anfall. I mitten av setet ökar LVK tempot och kan dra ifrån för att sedan vinna setet ganska enkelt med 25-18.

Det var lite för mycket vilja ibland från LVK men man kämpar upp många bollar som såg ut att vara döda. Dagens libero, Simon Jepsson, lyckas till och med ta ett poäng då Oscar Svensson räddade upp en hopplös boll som Helsingborg redan trodde att de vunnit och Simon enkelt lägger över en gratisboll som dimper ned på baklinjen. Efter säkert spel i tredje set, där Filip Henriksson tar majoriteten av LVKs poäng från sin vänsterkant, vinner LVK tredje set med 25-18.

Fjärde set är liknande de två föregående seten där lagen följs jämnt upp till ungefär mitten av setet då LVK höjer pressen och kan gå ifrån till fem matchbollar. Då smyger sig nervositeten fram och det blir lite onödigt spännande efter att Helsingborg får in två block i rad. Till slut blockar LVK in det sista poänget och vinner med 25-23.

 

Detta var nog säsongen skönaste vinst och alla gör en jätteinsats. I och med denna seger gick LVK om Helsingborg i serien och ligger nu på en tredjeplats. Personligen måste jag säga att det är väldigt roligt att spela libero när det går bra men väldigt frustrerande när det går sämre, som tur var gick det bra denna match men hoppas att axelskadan ska vara över inom någon vecka. LVKs ordinarie högerkant, “Pean” Persson, var idag sjuk och agerade coach. Istället gick Jesper Nilsson in och gör en grym match med 10p och många räddade bollar.

Nu ser vi fram emot nästa match som spelas på bortaplan fredag den 6/3 i Vindrarp.

Poängbäst idag vart de båda vänstrarna:

Filip Henriksson 18p

Oscar Svensson 18p