Damer B föll mot Helsingborg

Lunds VK B – Helsingborg 1-3(25-19, 20-25, 12-25, 17-25)

På söndagskvällen var det dags för första mötet med Helsingborg som inför säsongen trillade ner från superettan till division 1. Vi visste i princip inget om den här motståndaren så det blev mest att fokusera på vårt eget spel i snacket inför matchen.

Första set börjar bra och Lund rivstartar med ett fokuserat och aggressivt spel som Helsingborg har svårt att stå upp mot. Vid ställningen 21-14  till Lund kommer dock första varningssignalen när Helsingborg börjar plocka upp våra anfall bättre och bollarna blir längre och svårare att vinna. Vi vinner setet med 25-19.

Trenden i slutet av första set håller i sig i andra, vi har tappat fokus och anfaller slentrianmässigt. Lagen följs åt till 10 poäng och sedan gör Helsingborg ett ryck och drar ifrån till vinnande siffror 20-25.

Tredje och fjärde set blir matchbilden densamma. Båda lagen spelar bra servemottagning men Helsingborg spelar ett starkt och väl anpassat försvarsspel medan Lund går på i samma spår i anfallet matchen ut. Anfallarna klarade inte av att skaka av sig frustrationen och hitta nya anfallsvägar och siffrorna från matchen talar sitt tydliga språk, 32 avslut på 142 anfallsförsök. Helsingborg vinner set 3 och 4 med stora siffror och vi får oss en nyttig läxa att ta med till träningen.

Positivt som vi tar med oss från matchen:

Susanna höjer sig markant i servemottagningen och kommer upp i sitt högsta noterade betyg hittills.

Ylva står för en suverän insats i både servemottagning och försvar. Högsta noterade betyget i servemottagning över 4 set och i den här matchen är det Ylva som står för över 50% av de upplockade bollarna i försvaret.

Filippa och Leni är effektiva i serven mot ett lag som vi har svårt att essa och pressa.

Cissi gör ett väl godkänt inhopp som passare efter att ha varit ur spel pga skada i de fyra första matcherna.

Carro är tillbaka och börjar spelas in igen.

Blockstatistiken ser lite bättre ut och verkar gå mot rätt håll igen.

Bästa poängplockare i matchen:

Linda Bengtsson  9

Sandra Petersson 7

Susanna Nirvald  6