Efterlängtad vinst för Herrar B

I lördags kom äntligen första segern för Herrar B då man lyckades slå Falkenberg VBK B med 3-1 (25-17, 24-26, 25-21, 25-20).

Matchen började inte riktigt perfekt för Herrar B då Fredrik Joabsson som gjorde sin första match för säsongen stukade foten redan efter tre bollar i första set. Detta gav Anton Borna chansen att kliva in i hans ställe, något som Anton gjorde väldigt bra. Utöver detta missöde så spelade grabbarna riktigt bra i första set, de tog tidigt en ledning som de sedan aldrig släppte utan vann setet rätt komfortabelt.

Andra set blev betydligt jämnare då Falkenberg höjde sitt spel betydligt och vi började slarva lite fram för allt i servemottagningen. Laget föll här tillbaka i de spel som ställt till problem i tidigare matcher med problem att döda sina avslut. Trotts förlust i setet så spelade laget upp sig i slutet och kunde förlora riktigt tight.

I tredje set var det aggressivare anfallsspelet från första set tillbaka trotts ett fortsatt lite svajande servemottagning. Falkenberg fortsatte att stå upp bra och det blev ett jämnt set där Lund först i slutet kunde rycka åt sig en ledning och ta hem setet.

I fjärde set får laget kämpa lite med fortsatt svajig servemottagning och stundtals för lite tryck i anfallen. Men ungefär halvvägs in i setet hittar grabbarna tillbaka till sitt fina spel och kan än en gång rycka ifrån och till slut få fira sin första seger för säsongen.

Allt som allt så spelar vi bättre idag än vi gjort de första matcherna. Vi var idag mer aggressiva i vårt anfallsspel och kunde döda fler bollar på egen hand än tidigare. Det gläder mig också att vi fortsätter spela ett starkt blockspel och ett uppoffrande försvarsspel precis som i tidigare matcher. Fortsätter vi utveckla vårt anfallsspel så här så kommer vi bli farliga nu när serien vänder. Min förhoppning är att vi ska vara med och slåss om andraplatsen i serien. Detta säger tränare Jesper Danehammar efter matchen.

Till matchens lirare utsågs Dennis Johansson efter sina totalt 20 poäng i matchen var av 10 var blockpoäng.

Nästa match för Herrar B är mot Helsingborg på bortaplan på lördag.