Damer A tar hem ännu en vinst

Lördagens hemmamatch för Lund damer A stod mot Gislaved B, ett något förändrat lag från ifjol med många unga spelare. Efter ett matchuppehåll på två helger var Lund extra taggade för spel, och hela truppen var på plats i hallen.

Lund – Gislaved B 3-0 (25-12, 25-19, 25-16)

[fleximage caption=’Sara Granath och Lovisa Bergh i block’]Gislaved hemma-87-375_Damer A[/fleximage]

Första set hade en jämn start för de båda lagen, tills Evelina Brink går ner och servar för Lund. Poängen drar då genast ifrån tills Lund leder med 21-9. Trots några skarpa servar från Gislaved kan Lund med säkerhet ta hem setet med siffrorna 25-12.

Lund går in med självsäkerhet på planen i andra set, och kan bestämma redan från början hur spelet ska se ut. Centern Sara Granath tar hem flera snygga blockpoäng till Lund under setet. Det märks att Gislaved får problem att hitta anfallsvägar, då Lunds baklinjespelare lyckas ta upp det mesta som läggs över blocket.  Det blir ett välspelat set för båda lagen, Gislaved är ett envist lag i försvar och lyckas hålla högt servetryck mot Lundatjejerna. Men Lund har ett starkare kantanfall, och setet går till Lund med 25-19.

Tredje set märks det att Gislaved vill bita ifrån, men Lund sköter spelet snyggt och lyckas hålla ledningen setet igenom. Med setsiffrorna 25-16 tar Lund hem ännu en 3-0 seger, och 3 härliga poäng till tabellen.

Matchens spelare för Lund blev passaren Evelina Brink, som skötte ett proffsigt och varierat spel matchen igenom. En annan spelare som utmärkte sig under matchen var liberon HannaMaria Thomasson. Med ett ett säkert försvar fick inte en enda boll dimpa ner i mitten av planen.

Nästa hemmamatch för Damer A blir redan på fredag kväll kl 20.00 då Lund möter Engelholm B. Förhoppningsvis blir även nästa match en fortsättning på segertåget.