Herrar A förlänger vinstsviten

Det blev en ny seger för Herrar A när gästande Helsingborg besökte Idrottshallen under lördagseftermiddagen. 3-0 stod det på resultattavlan när den sista spiken slogs även om det var nära att gästerna lyckades knipa det tredje setet.

Lund och Helsingborg har under åren utkämpat många hårda dueller men gårdagens upplaga av Helsingborg saknade många av de profilerna vi har vant oss vid att se på andra sidan nätet. Efter att lagen känt på varandra lite i inledningen kunde Lund göra ett ordentligt ryck i Sven Boström Svenssons serve och plötsligt ledde Lund med 22-8. Av bara farten rinner det också iväg snabbt i det andra setet. Helsingborg har fortsatt svårt att ta poäng i egen serve tack vare bra servar samt stabilt block- och försvarsspel av Lund.

– Det går ett par bollar innan vi tar tag i taktpinnen och visar vem som är det bästa laget på banan men när vi väl gör det spelar vi två riktigt bra set där det mesta klickar för oss, konstaterar tränare Sjöström. Helsingborg har inte mycket att sätta emot under den här perioden.

Patrik
Patrik Bertilsson i en av sina många servar

Tredje set blir som så många gånger förr lite för spännande. Helsingborg tar en tidig ledning efter knackig servemottagning från hemmalaget. Efter lite möda kan man dock gå upp jämsides vid ställningen 13-13 och då trodde nog många att det redan var klart och att allt kommer att ordna sig. Helsingborg höjer sitt spel igen och tar på nytt en ledning som växer till 16-22 som mest. Lund skärper sig och även om det ser mörkt ut vid 20-24 lyckas man i Sven Boström Svenssons serve inte bara komma ikapp utan även gå förbi till 25-24 efter ett par poänggivande anfall av Jonathan Karlsson och Andreas Andersson. Helsingborg räddar sedan två matchbollar men kan inte stå emot den tredje vilket innebär att Lund kan ta hem även det tredje setet och därmed matchen efter totalt 60 minuters spel.

Jag är extremt nöjd med de två första seten vi gör där det mesta fungerar riktigt bra, fortsätter Sjöström. Det tredje setet fläckar ner dagens insats något men det är ändå riktigt starkt att vi lyckas ta oss i kragen och stå upp för oss själva i slutet. Förra helgens stora problem; serven fungerar betydligt bättre idag och antalet missar hålls nere på en mer acceptabel nivå, avslutar Stefan.

Poängbäst blev Patrik Bertilsson på 19 poäng varav hela 9 st av dem var block. Totalt gör laget 16 block vilket är en riktigt bra siffra på tre set. Näst bäst i protokollet blev Jonathan Karlsson på 12 poäng tätt följd av Andreas Andersson på 9. Andreas blir även utsedd till matchens bästa spelare för en jämn och stabil insats matchen igenom från sin centerposition.

Matchens spelare (utsedda av matchvärd Actic):
Andreas Andersson, Lund
Anton Cronholm, Helsingborg

Tabellen
IFK Helsingborg