Trög start på vårsäsongen för Herrar C

Andra förlusten på det nya året var ett faktum när Lunds VK Herrar C förlorade sista set på bortaplan mot IFK Helsingborgs B med 26-24.

Matchen började i en takt som Lund inte var beredd på, och de flesta såg en aning morgontrötta ut. Helsingborg tog enkelt hem första set med 25-15.

I andra set börjar spelet se bättre ut för Lund och det blev ett antal långa och underhållande bollar. Tyvärr satte allt för många dåliga servemottag och andra egna misstag stopp för Lund att ta hem det andra setet och Helsingborg vann med 25-19.

Coach Oscar valde sina ord väl i pausvilan inför tredje set för nu var det ett nytt Lund som kom ut på planen och tredje set gick i Lunds favör. Alla såg taggade ut och ville ha bollen. Ställningen var jämn fram till 19-19 då nerverna inte höll längre för Lunds VK och Helsingborg gick ifrån till 24-21 och det såg mörkt ut. Starkt nog kunde Lund komma tillbaka och spela upp sig till 24-24 men där tog det stopp igen och Helsingborg tog två poäng för att säkra setet och även matchen.

Det märks att det finns mycket att jobba på i Lunds VK Herrar C och mentalitet är en stor del av det för när spelet sitter ser det riktigt bra ut och då kan vi slå många av de lag vi nu förlorat emot. Tyvärr blir det för många och djupa dalar där emellan. Men tredje set tar vi med oss in i nästa match då vi åker till Halmstad för att möta Hylte/Halmstad VBK B.

Poängbäst i Lund blev idag Simon Jepsson.

Några härliga prestationer denna match var Jesper Nilssons grovjobb med blodiga händer, Oscar Svenssons serveess och Jonathan ”Pean” Persson som gled runt som en säl på golvet för att rädda bollar.

Vid pennan Simon Jepsson

Tabell