Skön vinst mot Malmö för Herrar B

I onsdags begav sig ett revanschsuget Herrar B till Malmö för att ta sig an KFUM Malmö. Efter förlusten mot Falkenberg helgen dessförinnan där spelet inte stämde helt så krävdes det ett uppsving för kunna ta en ny seger.

Lagen möttes i en träningsmatch precis innan serien startade i våras och då kunde Herrar B vinna utan att imponera spelmässigt. Med största sannolikhet skulle det krävas mer av lagets eget spel den här gången för att kunna vinna även denna gång. Detta va något som grabbarna verkligen visade i både set ett och två. Det va klart vilket lag som var det bättre på banan, Lund hade ett väldigt stabilt servmottagande och kunde således utnyttja sitt starka anfall och straffa Malmö. Setsiffrorna blev 17-25 och 15-25.

I tredje set hade laget nog redan tagit ut segern och gått och duschat. För helt plötsligt fanns ingenting av det fina spel som de visat upp under de två första seten kvar. Läget blev bara mer frustrerat vilket ledde till en storförlust i set tre med 25-12.

Tack och lov så hittade man i fjärde set tillbaka till det spel man spelat i början av matchen och kanske blev grabbarna till och med lite sura på sig själva och spelade ännu lite bättre för i fjärde set vann de väldigt komfortabelt med 25-12.

Det som var skönt att se i den här matchen var att servmottagningen och anfallet fungerade så bra som det gjorde. Det var också väldigt skönt att se att vi kunde plocka upp vårt spel igen efter ett riktigt dåligt tredje set och spela hem matchen så starkt som vi gjorde i fjärde. Om vi glömmer tredje set (vilket jag helst gör) så tycker jag att vi spelar en stabil match och jag är väldigt nöjd med det spelet vi visar upp. Detta säger tränare Jesper Danehammar efter matchen.

Slutresultatet blev tillslut 1-3 (17-25, 15-25, 25-12, 12-25)