6 nya poäng in på kontot för Herrar A

Herrar A håller i trenden och är fortsatt obesegrade i Allsvenskan efter två nya segrar i helgen mot Floby samt Göteborg United.

Lunds VK – Floby VBK 3-0 (25-16, 25-7, 25-12)

På lördagen var det tabelljumbon Floby som stod på andra sidan nätet. Floby som lite snöpligt blev av med sina tre poäng efter vinsten mot Vindrarp i andra matchen då man använt sig av en spelare som inte var licensierad.

Förra matchen mot Floby på bortaplan gick som på räls och vi kunde verkligen utnyttja alla våra styrkor även om resultatet ogiltigförklarades i efterhand, förklarar tränare Stefan Sjöström. Den gången gav det oss en trygghet inför mötet med Göteborg och tanken var att dagens match skulle fungera på precis samma sätt.

[fleximage caption=’Jonathan Karlsson i servemottag (Foto: Conny Nilsson – onnesfoto.se)’]5

[/fleximage]

Om Lund var klara segrare vid förra mötet var man överlägsna denna gången. Hemmalaget tillät aldrig Floby att spela sitt spel utan höll tillbaka laget genom bra servepress samt att själva avgöra bollen när läge gavs. Floby samlade bara ihop 35 poäng vilket innebar Herrar A:s största segermarginal någonsin.

Vi gör en riktigt solid insats idag och det är bara att ta av hatten och hylla samtliga spelare, fortsätter Stefan. Extra kul att se Måns Mårtensson tillbaka på planen efter ett längre uppehåll med utbytestermin i Sydkorea. Jonathan Karlsson blir rättvist utsedd till hemmalagets bäste spelare efter totalt 24 poäng varav hela 6 serveess.

Bästa spelare utsedd av matchvärden Vinge
Lund
: Jonathan Karlsson
Floby: Erik Heijl
Bästa poängplockare Lund: Jonathan Karlsson 24p, Patrik Bertilsson 9p
Bästa poängplockare Floby: Erik Heijl 5p, Martin Ringeby 4p, Patrik Van Daal 4p

_______________________________________________________________________

Lunds VK – Göteborg United 3-1 (25-23, 24-26, 25-14, 25-19)

Söndagens match mot Göteborg bjöd på betydligt tuffare motstånd och det märktes redan på uppvärmningen att det var ett helt annat fokus. De två första seten blir riktigt jämna och även om Lund har ett grepp om båda lyckas Göteborg knipa det ena.

Det är riktigt bra spel som båda lagen visar upp i de två inledande seten, konstaterar Stefan. Det första setet är det bästa vi gjort på hela säsongen. Side-outspelet rullade på och vi var ruggigt effektiva med 23 (!) egenproducerade poäng. Det kändes otroligt skönt att vi kunde prestera det spelet när det behövdes som mest.

Servepressen från lördagens match vidhålls och får som bäst utdelning i tredje set där Patrik Bertilsson får serva åtta servar i rad. Efter den räden känns Göteborg lite uppgivna och har svårt att hitta tillbaka till sitt gamla tempo. Lund kan därefter komfortabelt ta hem setet utan att förta sig. I set fyra skärps en redan väl fungerande servemottagningen ytterligare och Tobias Helbig samt Per Nylander, som fått ta emot flest servar under matchen, spelar riktig bra. Mottagningen gör att passen kan fördelas väl, framförallt till Andreas Andersson och Jonathan Karlsson som är hetast mot slutet. Göteborg fortsätter att tappa och Lund kan ta hem även det fjärde setet och därmed matchen relativt enkelt

Jag är riktigt stolt över killarnas insats idag, fortsätter Stefan. Truppen är något desarmerad på grund av sportlov och sjukdomar men vi går ändå ihop och presterar riktigt bra volleyboll. Stor nyckel till segern är vår servepress vilken medför att Göteborg inte kan utnyttja sina duktiga centrar Alexander Stefansson och Karolis Slimas till den graden dem vill.

[fleximage caption=’Andreas Andersson gjorde 16 poäng varav 5 block mot Göteborg (Foto: Senad Honic)’]2

[/fleximage]

Lagkapten Jonathan Karlsson kommenterade så här efter matchen; – Det var riktigt kul att spela dagens match, dels på grund av att vi bjuds på bra motstånd men också att vi kan bjuda vår hemmapublik på en bra match, något de förtjänar! Stefan fyller i; – Ja, vi behöver fler matcher av den här typen om vi på allvar ska kunna hota lagen i Elitserien i ett framtida kval.

Efter sju spelade omgångar har Lund kopplat ett stenhårt grepp om seriesegern och vid seger i nästa omgång skulle den vara säkrad. Laget utmärker sig också i poängligan som leds av Jonathan Karlsson. Jonathan leder dessutom både serve- och anfallsligan. I serveligan innehar Lund fyra av dem åtta översta platserna och i totalen är tre i topp-5. Andreas Andersson skuggar Uppsalas Robin Franke i blockligan.

[fleximage caption=’Jonathan Karlsson (Foto: Senad Honic)’]3

[/fleximage]

Enkelt kan man sammanfatta helgen med att vi som lag gör två riktigt bra matcher men att vi samtidigt i Jonathan Karlsson har en spelare som är fullständigt dominant. Jonathan levererar 52 poäng på sju set vilket ger ett imponerande snitt på strax under 7,5 poäng per set. I Allsvenskan finns det ingen spelare som kan mäta sig med Jonathans nivå, avslutar Stefan.

Bästa spelare utsedd av matchvärden Actic
Lund
: Andreas Andersson
Göteborg: Ingo Gudjónsson
Bästa poängplockare Lund: Jonathan Karlsson 28p, Andreas Andersson 16p
Bästa poängplockare Göteborg: Christofer Lewin 14p, Alexander Stefansson 12p

Tabell
Poängligan
Floby VBK
Göteborg United

Helgens matcher var de sista hemmamatcherna innan Elitkvalet. I nästa match väntar Vindrarp men först om två helger då Allsvenskan tar en veckas paus. Lund ligger dock inte på latsidan utan kommer istället träningsspela mot Hvidovre från den Danska Elitserien.