Blandad kompott för Damer A

Lunds VK – RIG Falköping B 1-3 (19-25, 19-25, 25-20, 23-25)

Det blev en tråkig förlust för Damer A i lördags när det var dags för att möta RIG Falköping B. Trots stundvis bra spel kunde Lundatjejerna inte hänga med RIGs spel utan fick se sig besegrade med 3-1.

Det första setet startar jämnt och lagen följs åt hela vägen upp till 18-18. RIG pressar Lunds mottagning med riktigt vassa servar och RIG Falköping kan dra ifrån och ta hem setet med hela 25-19. Det andra setet är identisk med det första, lagen följs åt och det blir många långa bollrallyn. Upp till 18-18 då RIG återigen drar ifrån och kan ta hem setet med 25-19.

Coach Åke pratar med sina spelar i setpausen
Coach Åke pratar med sina spelar i setpausen

 

Efter ett peppande snack av coach Åke Hesslekrans i setpausen kommer Lundatjejerna in på plan igen med ny energi. I det här setet lyfts mottaget och Josefine Kostin kan fördela passen mellan sina anfallare. Den här gången kan Lund hålla i taktpinnen hela vägen setet ut och man lyckas ta hem tredje set med 25-20.

Senast lagen möttes blev det en spännande 5-setare och när det var dags för fjärde set var målet självklart att få till ett femte set igen. Dock verkade som att RIG gärna villa ha sina 3 poäng för sig själv och höjde sitt spel ytterligare. RIG ledde setet hela vägen men det blev dock rysligt spännande i slutet då Lund kom ifatt och ställningen var 23-24 till RIG. Om Lund hade lyckats knipa den bollen så hade ännu ett set varit möjligt, men RIG satte punkt för matchen och kunde tillgodo räkna sig hela 3 poäng.

LovisaB
Lovisa i mottag

 

Den stora skillnaden lagen emellan blir att RIG lyckas kamma hem 16 servepoäng jämfört med Lunds ynka 4, det är dessa servepoäng som gör att RIG tar hem matchen.

Stor eloge till Josefine Kostin som gör en fantastisk insats och behåller fokus genom hela matchen. Josefine som ej har haft så mycket speltid under säsongen spelar på topp och visar att hon är en resurs att räkna med.

Bästa spelare utsedd av matchvärd Vinge:
Sara Granath i Lunds VK
Julia Eriksson i RIG Falköping B
Bästa poängplockare Lund: Lovisa Bergh 16p, Felicia Österberg 15p
Bästa poängplockare RIG: Amanda Skogström: 16p, Paulina Nilsson 13p & Hanna Eriksson 13p

 

Lunds VK – Falköpings VK 3-0 (25-21, 26-24, 25-18)

Efter lördagens förlust var det med en rejäl kämparglöd som Lunds Damer A tog hem en 3-0 seger denna söndag mot Falköpings VK.

Det blev en väldigt välspelad match för de båda lagen. Likt Lund är Falköping ett rätt så offensivt lag, vilket faller Lundatjejerna i smaken. Många långa bollar bidrog till en riktig publikmatch, där försvarsspelarna i varken Lund är Falköping vägrade ge sig. Men Lund hade ett mer aggressivt spel när det väl kom till kritan, och kunde därför kamma hem segern.

Sara Granath redo för block

 

Det blev en lite trög start på matchen i första set, men Lund arbetade sig metodiskt fram till bättre spel under setets gång. En skön blandning av anfall, block och servepoäng gjorde så att hemmalaget kunde vinna första set med de säkra setsiffrorna 25-21.

Trots det boostade självförtroendet från första set hamnade Lund efter i början på det andra. Många serveess gjorde att Falköping tog ledningen med hela 11 poäng (3-14). Men trots detta lyckas Lund tagga till och envist vända setet till sin fördel.  Efter att ha vunnit Falköpings setboll tar hemmalaget det sista greppet om spelet. Evelina Brink avslutar setet med ett härligt serveess. Setsiffrorna blir 26-24.

Nu har Lund fått blodad tand och fortsätter slita i tredje set. Det blir många långa bollar då Falköping trycker tillbaka, men det fokuserade hemmalaget går inte att bräcka. Lovisa Bergh blir ostoppbar i backspike och tar hem många poäng. Matchbollen avslutas snyggt av Lunds nyaste tillskott Nienke Aning, som drämmer ner en hård smash i Falköpings baklinje. Sista set avslutas med de sköna siffrorna 25-18.

 

Sara Hansson i anfall

Extra eloge till Sara Hansson som med ett varierat anfallsspel och säkert block avslutar många rallyn och kammar hem hela 24 poäng under matchen.

Nu väntar en spelledig helg för damerna, sedan laddar vi om för att möta Gislaved på bortaplan!

Bästa spelare utsedd av matchvärd Actic:
Sara Hansson i Lunds VK
Sofia Jannesson i Falköping
Bästa poängplockare Lund: Sara Hansson 24p, Lovisa Bergh 17p
Bästa poängplockare Falköpings: Sofia Jannesson 15p, Astrid Eriksson 12p

Tabell
Statistik