Allsvenskt guld till Herrar A!

Resan norröver inleddes på bästa tänkbara sätt då Säter avfärdades i tre raka set. Lund var lite sega inledningsvis samtidigt som Säter rivstartade och tog en klar ledning fram till 8-3.

– Samtidigt som dem gör det bra är vi inte riktigt med i början, säger Stefan Sjöström. Kanske var det den långa tågresan som satt kvar lite i benen men jag tycker ändå vi ska göra det bättre. Skönt att vi inte stressar upp oss utan lyckas behålla “en boll i taget”-tänket. Det är det som gör att vi lyckas vända och komma tillbaka in i setet.

Lund kommer ikapp och går även förbi med några poäng. Säter biter sig kvar men Lund kan ända vinna tack vare en stabil side-out. Följande två seten är Lund med från början och då har Säter det svårt. Framförallt kan Lundablocket fira stora triumfer och bidrar med totalt 12 poäng, där Andreas Andersson stod för fem.

– Vi spelar upp oss ju längre matchen går och i sista set är jag väldigt nöjd med. Extra skönt att det Allsvenska guldet nu är säkrat, konstaterar en glad coach!

Poängen är välfördelade mellan lagets spelare och hela fyra stycken gör 10 poäng eller fler. Jonathan Karlsson får pris som matchens bästa spelare efter bland annat tre serveess. Annat värt att nämna från matchen var att Stefan Sjöström vann inspiken och att Per Nylander gjorde ett poäng genom en baggerkill.

Imorgon väntar Uppsala kl 13:00 i epilogen av Allsvenskan. Det blir sista matchen innan kvalet till Elitserien drar igång. Mer info om Elitkvalet kommer i början av nästa vecka.