Rond 2 till Lund i Elitkvalet

Avslutningen på säsongen för Herrar A gav en bitterljuv eftersmak. Samtidigt som vinsten med 3-2 blev ett skönt kvitto på att vi kan mäta oss med lag från Elitserien så innebär det att laget ej klarar avancemanget den här gången heller.

Vi visste att det var tuffa förutsättningar inför matchen och även om chansen till avancemang försvann efter de två första seten gör vi en bra match och står upp för oss själva, konstaterar Stefan Sjöström.

Matchen är jämn till stora delar. Det som fäller avgörandet till Habos fördel i set 1 och 2 är färre egna misstag. Lund spelar upp sig ju längre matchen lider. Bättre kvalitet i servemottagningen samt press i egna serven gör att Lund istället kan föra matchen, framförallt i set 4 och 5. Blockspelet fungerar bra matchen igenom och ger totalt hela 20 poäng att jämföra Habos 9.

[fleximage caption=’Tobias Helbig gör en bra anfallsmatch (Foto: Senad Honic)’]8

[/fleximage]

Jag är stolt över killarna som visar mycket hjärta och spelar på, fortsätter Stefan. Vi kan, trots missen i kvalet, summera en fantastisk säsong med 21-1 i matcher och kommer närmare för varje år som går. Det blir till att slicka såren ett litet tag innan vi tar nya tag mot nästa säsong. Jag har hört att fjärde gången gillt är det nya, avslutar Stefan.

Tobias Helbig blir poängbäst i Lund på 17 tätt följd av Jonathan Karlsson på 16 och Patrik Bertilsson på 15. Även båda centrarna, Sven Boström Svensson och Andreas Andersson, når tvåsiffrigt med 11 respektive 10 poäng. Tobias blir utsedd till matchens spelare för sin starka anfallsmatch. Även liberon Per Nylander gör en mycket bra match. I hemmalaget står två av klubbens trotjänare, Adnan Herco och Niklas Nordström, för stabila insatser. Bäst var dock Hans Qvarnström som gjorde bra ifrån sig både i servemottag och i anfall.

Matchens spelare:
Tobias Helbig, Lund
Hans Qvarnström, Habo

Länkar:
Habo Wolley
Elitseriekvalet
Tabell
SydsvenskanLunds VK missade Elitserien trots seger