Vin och vatten för B-damerna på DM

DM började med ett riktigt derby mot Lund C. Första set var mycket jämnt och vanns av B-damerna med obehagligt liten marginal. Hatten av för damer C, som tar tillvara den somnambula inställning som B-laget visar i första set. I andra set vaknar dock B-damerna litet och spelar hem matchen med stor marginal.

I dagens andra match står Åstorp på andra sidan nät. Matchen blir kort och damerna gör vad som kan förväntas av dem.

Tredje matchen innebär gruppfinal mot Svedala. Här lyckas B-laget få till ganska bra spel och framförallt lyckas man pressa Svedalas servemottagning rejält. Efter flera smärre under och därtill ett antal större mirakel vinner B-damerna matchen med 2-0. Detta innebär semifinal mot Malmö.

I semin leder laget med 19-15 i första set. Sedan kollapsar grundspelet tyvärr och laget kommer inte ens till anfall tre bollar i rad. Ridå!

Andra set når laget inte upp i den nivå som krävs och setet förloras trots att Malmö missar flera servar i slutet av matchen.

Sedan följer en bronsmatch mot Svedala igen. Denna gång är Svedala ett mycket skarpare lag. Samtidigt är lundaflickorna märkbart trötta efter dagens många matcher och orkar inte bjuda upp till match.

På det hela taget gör damerna en godkänd insats, dock med vissa skönhetsfläckar i framförallt anfallsspelet.

Glädjande är att det finns nästan gränslösa möjligheter att förbättra laget. Idag syntes tydligast behovet att träna olika situationer vid nät, så att laget kan vinna de lägen som faktiskt bjuds.

Alla får godkänt. Dock ska det bli mycket, mycket bättre innan B-damerna ska vara helt nöjda med sin insats.

Ulf Karlsson