Några korta frågor med Pontus Nilsson

Lunds VK har tre spelare som för tillfället studerar och spelar volleyboll på Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping, Cornelia Rosenqvist går i årskurs 1, Jacob Link i årskurs 2 och Pontus Nilsson i årskurs 3. Tidigare har även Arno Slipac (nu i Falkenberg) gått på RIG. Glädjande är att även till nästa läsår kommer Lunds VK att ha tre spelare i Falköping då Lina Nilsson har blivit antagen.

Under de senaste veckorna har vi på hemsidan intervjuat våra spelare på RIG och fått en inblick i hur deras vardag ter sig i Falköping. Nu har turen kommit till Pontus Nilsson som läser sitt tredje och sista år på RIG.

[fleximage caption=”]Pontus_Nilsson[/fleximage]

Varför och när började du att spela volleyboll?
Jag spelade lite volleyboll när jag var på en semester utomlands och fastnade för det och bestämde mig då för att gå på en träning med LUGI som det då hette. Sen blev det att jag fortsatte och nu har jag spelat i ungefär 6 år.

Vad gör du när du inte tränar och spelar volleyboll?
Hänger med de andra boysen och girlsen här på gymnasiet, lirar lite datorspel, sover och käkar.

Tre saker ni inte visste om mig?
Är en jävel på att baka

Äger 23 par skor

Dricker mer än 1,5 liter mjölk om dagen

Vad skulle du välja?
Sommar/Vinter
Bok/Film
Hund/Katt
Jul/Midsommar
Buss/Tåg
Pizza/Hamburgare
Chips/Popcorn
Hemlagat/Äta ute
Smachpoäng/Serveess

[fleximage caption=”]Pontus_anfall[/fleximage]

Hur trivs du på RIG?
Jag trivs helt perfekt och jag är tror inte att man kan ha tre bättre år på gymnasiet än vad man har här i Falköping.

Vad är det bästa med RIG?
Att kunna kombinera plugg och volleyboll men också att få chansen att spela i Elitserien och möta Sveriges topplag.

Inom vilket område känner du att du utvecklats mest?
Inom volleybollen så har man utvecklats enormt på allting. Ifall man tittar på filmer från när man började här så skäms man nästan över att man har varit så dålig för bara något år sen.

Utöver volleybollen så har man ju utvecklats och blivit en vuxen helt plötsligt. Man kan tvätta själv, laga mat, städa m.m. Man klarar allt på egen hand.

Hur känns det att ha flyttat hemifrån? Stor omställning?
I början var det lite tufft när man står där helt ensam utan sina föräldrar. Men man vänjer sig sjukt snabbt och jag tycker det är hur skönt som helst att bo hemifrån nu. Jag har en känsla av att det kommer bli jobbigare att lämna Falköping nu efter tre år än vad det var att flytta hit.

Vad tycker du är roligast på träningarna? Favoritövning?
Allt på träningarna är roligt här. Spelövningar är ju alltid roligast men att ha träna teknik i t.ex. anfall kan var roligt det också. Något favoritövning har jag inte direkt utan det är så mycket variation hela tiden på övningar. Men ifall man måste nämna någon så är paralympisk volleyboll en av favoriterna.

Höjdpunkt från dina två och ett halvt år?
Alla SM-guld och beach EM i Italien.

Hur tycker du det fungerar att kombinera gymnasiestudier med så mycket träning? hur ser en typisk dag ut?
Jag trodde det skulle vara värre än vad det är men allting är upplagt så pass bra så man har tid över till annat på dagarna fastän att man tränar mycket. Ganska många av lärarna är medvetna om att vi “volleybollare” har mycket att gör så plugget är ganska lugnt. Jag går Ekonomi och man har ganska så slappt schema eftersom man som “volleybollare” inte behöver läsa alla kurser då man får 750 poäng av volleybollen.

Så en typisk dag för mig är att man går upp vid 7, tar sig till frukosten i matsalen, har en eller två lektioner och sen hem till lägenheten och ta det lugnt för att sedan gå till mellis vid 15 och efter det träning vid 16-18. Gymmet är lagt antingen under morgonen eller efter träningen på kvällen.

[fleximage caption=”]Pontus_mottag[/fleximage]

[fleximage caption=”]Pontus_beach[/fleximage]