Prisade medlemmar under årsmötet

Under årsmötet söndag den 18 september passade styrelsen på att dela ut priser för Årets utmärkelser!

Det finns många LVK medlemmar som gör stora avtryck och fina och ovärderliga insatser i vår klubb. Efter varje säsong premierar styrelsen ett antal personer lite extra i olika kategorier. Nu är det äntligen dags att presentera årets pristagare för säsongen 2021-22!

Årets LVK:are – Erik Eklund

Årets Ledare – Maja Eklund och Lina Nilsson

Årets Ungdom – Avneet Singh

Årets Motionär – Dana Štěpánková

Årets Senior – Evelina Brink och Fredrik Holgersson

Stort grattis till er alla och tack för allt ni gör!

Här hittar ni tidigare pristagare i Lunds VKs historia.

Fr v: Erik Eklund, Maja Eklund, Lina Nilsson, Avneet Singh, Dana Štěpánková
Fr v: Fredrik Holgersson och Evelina Brink

Motivering – Årets LVK:are – Erik Eklund
Årets LVK:are har under lång tid varit en mycket omtyckt ungdomsledare i Lunds VK. Med engagemang i både PU16/18 och Kidsvolley är han en av Lunds VK:s stora resurser på ledarsidan. Erik ser barnen och ungdomarna och med en tydlighet i sitt ledarskap ger han spelarna verktyg att växa som både spelare och människor. Genom åren har Erik även spelat i både olika senior- och motionslag på ett mycket förtjänstfullt sätt. Det verkar kort och gott som Erik har fler timmar på dygnet än oss andra och vi är glada att många av dessa spenderas i Lunds VK:s tjänst.

Motivering – Årets Ledare – Maja Eklund och Lina Nilsson
Trots sin relativt unga ålder har Maja och Lina både hunnit med att spela volleyboll på hög nivå och startat en tränarkarriär. Förra året fick de ansvar för flickor 2006-07, samtidigt som de kombinerar universitetsstudier och extra arbete tränar de F06-07 tre gånger i veckan. Under året skapades en anmärkningsvärd träningskultur i gruppen och den tillsammans med de välutbildade tränarna gjorde att gruppen tog stora steg i sin volleybollutveckling. Vi hoppas att Maja och Lina kan inspirera fler att följa i deras tränarspår när de känner sig klara med sitt eget spelande.

Motivering – Årets Ungdom – Avneet Singh
Årets ungdom har en fantastisk förmåga att alltid vara positiv i både med- och motgång. Hennes förmåga att skapa positiv känsla runt omkring sig och peppa medspelare är helt unik. Hon är träningsflitig och fokuserad på träningarna, samtidigt ställer hon alltid upp när det behövs coacher till andra lag. Hennes nätverkande med spelare från andra klubbar tillhör en annan specialitet och en höjdpunkt var när hon fick alla lag under U16SM att heja på det lag som hon coachade. Kort sagt, alla lag behöver en Avneet.

Motivering – Årets Motionär – Dana Štěpánková
The Recreational player of the year represents the recreational group greatly as an international student. She is an asset to have on a team not only because of her skills but with her great attitude along with humility and patience. Dana has a genuine enthusiasm for volleyball and is always working hard. We are hoping that she can bring her enthusiasm throughout the club in the coming year and be an example for other international students!

Motivering – Årets Senior dam – Evelina Brink
Årets senior dam brinner verkligen för volleyboll och håller hög nivå både inomhus och i beachvolleyboll. Trots heltidsarbete och full satsning på sin elitseriekarriär hinner hon även med att vara en av tränarna för herrarnas B-lag. Under sin karriär har hon dessutom visat att det är fullt möjligt att byta position även på elitnivå och fortfarande hålla hög nivå!

Motivering – Årets Senior herr – Fredrik Holgersson
Årets senior herr är med sina elva elitseriesäsonger en av de mest erfarna spelarna i Lunds VK och elitserien. Fredrik är en lagspelare som är alltigenom seriös i sitt idrottande och en förebild på träning och match. Han är en spelare alla lag vill ha som ställer krav på sig själv och sin omgivning samtidigt som han bidrar med känslor på plan.