Inför Kvalserien med Jonathan Karlsson

Lunds herrar A laddar som bäst inför Kvalserien till Elitserien. Första matchen spelas imorgon borta mot Göteborg United kl 17.00. Hemsidan har fått en pratstund med lagkapten Jonathan Karlsson och hans tankar inför kvalet.

[fleximage caption=’Jonathan Karlsson slutade tvåa i totala poängligan i Allsvenskan med 176 poäng (foto: Senad Honic)’]3[/fleximage]

Stort grattis till seriesegern i Allsvenskan, seger i serveligan och en andra plats i totala poängligan, hur känns det?
Tackar det känns givetvis bra! Denna säsongen har varit min bästa hittills i Lunds VK skulle jag säga, och det är kul att det syns i statistiken också.

Nu väntar en spännande kvalserie med Habo och Göteborg, hur ser du på årets kvalmotståndare?
Vi kommer att möta två tuffa motståndare. Göteborg som kom tvåa i Allsvenskan har varit de jämnaste matcherna denna säsongen så det kommer säkerligen inte vara någon skillnad i kvalet. Vi får se upp för deras centerspel och deras högerspiker Urban Williamson. Habo kommer säkerligen att ställa upp med bra motstånd och verkar även ta in lite äldre och mer rutinerade spelare som t ex förre poängkungen Adnan Herco. Från Elitserien får Habo också med sig en vana av högre tempo i spelet, något som vi får se till att matcha!

Hur laddar du och laget inför kvalet?
Själv ska jag se till att ladda på bästa sätt med ordentlig styrketräning, bra sömn och mycket mat. Sen brukar jag också kolla på matcher från världseliten på Youtube innan bollpassen för att få lite tekniktips. Som lag ska vi se till att ha bra träningsveckor framför oss med helplan och full trupp.

Avslutningsvis, varför kommer Lund att spela i Elitserien 2015-16?
För att vi har en stabilt spel, ett lag med både gammal rutin, unga stjärnskott och en massa vilja!

Kvalmatchen mot Göteborg kan följas via livescore på volleyboll.se (klicka på elitseriekval herrar), matchstart kl 17.00 lördag 21 mars.

Hemmamatcher i KvalserienFRI ENTRÈ – Euro Finans bjuder alla i publiken på inträdet!
Lördag 28 mars
Lunds VK – Göteborg United kl 18.00

Söndag 29 mars
Lunds VK – Habo Wolley kl 18.00

[fleximage caption=’Jonathan vann serveligan i Allsvenskan med 27 ess (0,82/set) (foto: Conny Nilsson)’]Jonathan Karlsson[/fleximage]

Några korta frågor till Jonathan

Varför och när började du att spela volleyboll?
När jag var 12/13 år efter att jag prövat massa olika sporter utan att fastna testade jag volleyboll och tyckte genast det var roligt! Min Pappa har ju spelat mycket volleyboll i sina dagar vilket säkert påverkade en hel del.

Vad gör du när du inte tränar och spelar volleyboll?
När jag inte går till skolan/sjukhuset och läser till läkare så spenderar jag min tid med min flickvän Lovisa och vår katt Franz. Väl hemma så blir det ofta matlagning och ibland lite spel eller film.

Tre saker ni inte visste om mig
Tre saker ni kanske inte visste är att: -ju hårdare musik desto bättre -Ibland köper jag endast lakrits i lösgodispåsen – Har nyligen gått från Mac/Iphone till PC/Android

Vad skulle du välja?

Sommar/Vinter
Bok/Film
Hund/Katt
Jul/Midsommar
Buss/Tåg
Pizza/Hamburgare
Chips/Popcorn
Hemlagat/Äta ute
Smachpoäng/Serveess

Avslutningsvis vill vi säga stort tack till Jonathan och lycka till i Kvalserien!