Två härliga segrar och säsongens största laginsats

Det var en fantastisk resa Damer A fick vara med om i helgen då det var dags att möta norra gruppen för andra gången. Även om resan var lång rent geografiskt skedde den största resan inom laget då det var en fantastisk laginsats som gjorde att Lund kunde åka hem i söndags med två 3-0 segrar i ryggen.

Uppsala – Lunds VK 0-3 (13-25, 18-25, 17-25)

I senaste mötet mot Uppsala vann Lundatjejerna med 3-0. Dock var tränare Åke Hesslekrans tydlig med att man ej skulle underskatta Uppsala utan köra på för fullt. Med 5h tågresa i kroppen var det bara att springa igång benen och ladda med en ordentligt uppvärmning.

Men det var inget snack om att det var Lund som styrde matchen. Fokus låg på att få igång centerspelet och med ett stabilt mottag var detta inget problem.  Centern Elin Westin briljerade ifrån sin position och kunde ta många poäng i både anfall, block och serve.

Det var en match där tränare Åke kunde ge alla sina 11 spelare speltid, vilket också visar på årets breda trupp. Trots att alla spelare inte fått lika mycket speltid kom alla in med härlig energi och gav 100 %.

Efter 2-0 i set var det tredje bara en transportsträcka och det var passare Louise Klintner som kunde avgöra matchen genom ett passaröverlägg.

Bästa spelare i Lund: Lovisa Bergh Bästa poängplockare i
Lund: Lovisa Bergh 15p, Sara Hansson 9p

Norsjö VBK – Lunds VK 0-3 (18-25, 16-25, 23-25)

Trots att man redan på förväg visste att Norsjö hade kammat hem Allsvenskan var det ändå ett revanschsuget Lund som äntrade planen. Vid det senaste mötet lyckades Norsjö göra 19 servess på Lund och ta hem matchen med 3-1, men denna gång var det annorlunda. Detta visade sig direkt då Lundatjejerna från första boll kopplade grepp om matchen då passare Evelina Brink startade matchen med ett servess.

Lund spelade ett varierat och otroligt slitigt spel och lyckades få upp det mesta i försvar. Tack vare hårt servetryck kunde inte Norsjö få igång sitt annars så vassa centerspel och utan sina centrar var det svårt att slå hål på Lunds försvar.

Med en betydligt bättre servemottagning än förra matchen var det inga problem för passare Evelina Brink att fördela passen mellan alla sina spelare. Det var inte bara Lunds servemottagning utan även servarna som hade blivit bättre. Lund kunde nämligen göra hela 11 egna servess varav passare Evelina stod för 5.

Det var inte förrän i det tredje setet som Norsjö hittade sitt spel och kunde hänga med Lund hela vägen upp till setavgörandet. Det blev lite svettigt ett tag och det såg ut som att Norsjö skulle komma förbi och knipa 3:e set. Dock visade Lundatjejerna att de är bäst när det gäller och vis ställningen 23-24 kunde Lunds egen poängmaskin Sara Hansson spika in den sista bollen och 3-0 segern var ett faktum.

Bästa spelare i Lund: Sara Hansson
Bästa poängplockare: Sara Hansson 17p, Lovisa Bergh 11p

Damer A efter 3-0 vinst mot Norsjö VBK (Åke Hesslekrans, Sara Granath, HannaMaria Tomasson, Elin Westin, Elin Lagerstedt, Nienke Aning, Sara Blasberg, Felicia Österberg, Lovisa Bergh, Evelina Brink, Sara Hansson, Louise Klintner)

 

Lagkapten Lovisa Bergh om helgen: ”Det är med ett visst vemod vi avslutar den här säsongen. Målet innan säsongen var en topp-två placering i Allsvenskan och vi är nöjda med att ha nått vårt mål. Dock känns det något surt att vi förlorade guldet med endast 1 poängs marginal. Men att krossa serievinnarna med 3-0 på bortaplan i sista matchen var en stor moralisk seger och det är vi självklart nöjda med. Framför allt är jag nöjd med att få vara en del av ett sådant fantastisk roligt och härligt lag.”

Nu blir det en veckas vila innan det är dags att träna inför DM som i år går av stapeln i Lund den 11 april. Ses då!

Slutställning Allsvenskan 2015