Lunds VK i toppen efter 3-0 vinst mot Göteborg United

Herrar A vann matchen som innan säsongen spåddes vara toppmötet i Div 1 Södra. För motståndet stod Göteborg United som tillsammans med Lund kvalade till Elitserien i våras. Efter en osäker inledning i första set växlade Lund upp och spelade ett övertygande spel i resten av matchen.

Göteborg United – Lunds VK 26-28, 19-25, 20-25

Lund kom till start med ytterligare en ny uppställning för säsongen. Marcus Johansson var fortfarande skadad, och därmed fick Patrik Bertilsson vikariera på högerpositionen. Göteborg får en snabb ledning som man håller halvvägs in i setet innan Lundamaskinen kommer igång. I set två och tre har Lund ledningen från början hela vägen in i mål.

– Vi visar styrka genom att vinna första set trots ett osäkert spel med många misstag, säger coach Stefan Sjöström.

Blockspelet kommer också igång ordentligt och laget plockar tillsammans 16 blockpoäng. Servemottagningen fungerar bra rätt igenom matchen. Patrik Bertilsson imponerar på högerkanten, och Jonathan Karlsson är som vanligt inspirerande i sitt anfallsspel på vänstern. Tyvärr får vi inte in centrarna lika mycket som vi brukar.

– Vi spelar verkligen som ett lag idag. Det är inte sex individuella spelare planen utan det är Lunds Volleybollklubb, säger Andreas Andersson

Division 1 Södra Herr
Göteborg United