Ylva Minör till Lunds VK damelit

Lunds VK har gjort klart med sitt senaste nyförvärv. Det är Ylva Minör, libero och lång trotjänare i föreningen. Ylva har spelat en viktig roll i det stora lyft och framgångar som Lunds VK damer B har rönt under de senaste säsongerna och tar nu välförtjänt klivet in i damelittruppen.
– Det känns mycket bra att vi har gjort klart med Ylva till elittruppen, säger sportchef Linus Oscarsson. Ylva är en slitvarg som ger allt i alla lägen och bidrar med stabil servemottagning och uppoffrande försvarsspel. Hon är dessutom en av de spelarna som varit klubben trogen under alla år och är en LVK:are i själ och hjärta. Vi ser fram emot hennes fortsatta utveckling i elitserien, avslutar Linus.

[fleximage caption=’Ylva Minör till damelit. Foto: Stefan Sjöström’]Ylva Minör[/fleximage]

Så här går Ylvas tankar kring den kommande debutsäsongen i elitserien:

Välkommen till elitlaget! Hur går dina tankar?
Tack! Det ska bli väldigt kul att spela volleyboll på en högre nivå än jag gjort tidigare. Har haft en mycket bra och lärorik säsong förra året med Lunds damer B i div 1 och det ska nu bli kul med nya tuffare utmaningar.

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer?
Jag förväntar mig mycket träning med hög kvalitet och matcher med högt tempo.

Vad är dina styrkor som volleybollspelare?
Servemottagning är det moment jag känner mig starkast i men kommer nu ställas inför mycket tuffare servar vilket ska bli kul. Plankan mot målet 😉

Vad är din målsättning inför kommande säsong?
Att bli stabilare i min grundteknik för att kunna ta med mig det in i spelet och att ha riktigt kul!

Fakta
Ylva Minör
Ålder: 29
Längd: 1.60m
Position: Libero
Tidigare klubbar: LUGI Volleyboll (Lunds VK)

Länkar
Elitserien volleyboll