Jacob Link Årets genombrott i Elitserien!

Jacob Link som går på Riksidrottsgymnasiet i Falköping har blivit utsedd till Årets genombrott i Elitserien 2014-15! Stort grattis önskar Lunds VK!

[fleximage caption=’Jacob Link – Årets genombrott i Elitserien 2014-15′]Jacob Link, RIG Falköping[/fleximage]

Så här kommenterar Jacob utmärkelsen på volleyboll.se.

*****************************

Jacob Link spelar till vardags för RIG Falköping där han går på Riksidrottsgymnasiet. I år har han fått sitt stora genombrott i Elitserien. Han är volleybollfostrad i Lunds VK.

– Åh, vad roligt att bli uppmärksammad som Årets genombrott. Säsongen har gått bra för hela elitlaget i RIG Falköping, och personligen har jag utvecklats massor. Framförallt har jag fått en bättre styrka tack vare all träning på gym, säger Jacob Link.

Han tränar dagligen på Riksidrottsgymnasiet i Falköping där han går. Säsongens stora mängd matcher tycker han bara har varit positivt, eftersom matchningen är så värdefull och rolig.

– Vi har bra mängd och kvalitet i träningen här på RIG. Vi missade slutspelsplatsen med en hårsmån och det kommer bli tomt att inte ha lika mycket matcher under resten av terminen. Nästa år blir målet definitivt att ta oss till slutspel! Avslutar Jacob Link.

Motivering:

”Jacob jobbar stenhårt för att utvecklas så mycket som möjligt och framstegen har varit stora. Det syns tydligt i både poäng- och anfallsligan där han kom på tredje plats. Anfallsspelet är hans främsta egenskap där en förbättrad fysik gör stor skillnad för både höjd och kraft i anfallet och han har också blivit mycket bättre på att välja rätt slag.”

*****************************

Kika också in på hemsidans nyligen publicerade intervju med Jacob om livet på RIG i Falköping.

Media: Sydsvenskan 150317