Euro Finans Master Lund 12-13 juni

Euro Finans Master Lund nästa för svenska beachvolleyeliten

SBT-cirkusen reser vidare och är nu framme vid sommarens tredje tourstopp av totalt elva. Euro Finans Master Lund avgörs på Mårtenstorget, där Sveriges bästa beachvolleylag ska göra upp om ära, prispengar och rankingpoäng.

Säsongens två inledande elittävlingar, som avgjorts i Habo samt Sunne/Västra Ämtervik, har renderat i fyra olika segrande lag. Samtliga finns med i startfältet till Euro Finans Master Lund, där totalt 32 lag (16 dam + 16 herr) deltar.

Namnet avslöjar att Euro Finans Master Lund utgör just en Mastersturnering. Centercourten byggs upp mitt på Mårtenstorget och invigs med helgens fyrstjärniga beachvolleyturnering, som arrangeras av Lunds VK. Lundaborna får möjlighet att njuta av beachvolley även efter avslutad SBT-tävling, då banan står kvar på torget hela sommaren. Sidobanan återfinns i sin tur i Stadsparken.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att få arrangera en Swedish Beach Tour mitt i centrala Lund. Att äntligen få bjuda Lundaborna på härlig strandkänsla på Mårtenstorget och inte minst välkomna Sveriges beachvolleyelit till vår stad. För oss som förening är det ett viktigt och stort steg att få bli en del av SBT och vi hoppas bli ett årligt stopp på touren, säger Stefan Sjöström, lokal projektledare för Lunds VK.

De lättade restriktionerna som gäller sedan den 1 juni gör att arrangören kan välkomna publik till tävlingen. Publiktaket är i samråd med lokalpolis satt till 100 personer per banområde. För de som tar plats läktaren ska avstånd om 1 meter hållas åt alla håll gentemot andra sällskap (max 4 pers / sällskap).

Du som inte är på plats kan följa matcherna från centercourten via Volleykanalens sändningar på Youtube, där samtliga av sommarens totalt elva elittävlingar streamas. Turneringen inleds med gruppspel och åttondelsfinaler under lördagen och fortsätter sedan med kvartar, semifinaler och finaler på söndag.

– Vi är otroligt stolta över Lunds kommun, Visit Lund, vår diamantsponsor Euro Finans och alla våra medlemmar som gör Swedish Beach Tour möjligt att genomföra. Ett innerligt tack till er alla. Nu håller vi tummarna för att hela maskineriet rullar på och att vädrets makter står oss bi. Till sist vill jag önska alla mycket varmt välkomna till Lund och Skåne och första Euro Finans Master Lund, avslutar Stefan Sjöström, Lunds VK.

Utöver helgens elittävling i Lund avgörs ytterligare 13 Swedish Beach Tour-turneringar runt om i landet helgen 12-13 juni; tio Opens och tre Challengers. Vi önskar samtliga arrangörer och spelare lycka till med beachvolleybravaderna!

Länkar:
Swedish Beach Tour Lund 
Volleykanalen
Svensk volleyboll