Fläckfritt Herrar A obesegrade i Allsvenskan

Lund avslutade Allsvenskan på bästa tänkbara sätt genom en ny seger med 3-0 mot Uppsala i Fyrishov. Därmed står det klart att Lund går obesegrade genom serien med endast tre setförluster och helt utan att tappa poäng, en riktigt stor bedrift!

Vi satte upp detta som mål när vi gick in i den här säsongen och det känns underbart att vi lyckas infria det, säger en nöjd Stefan Sjöström efter matchen.

Uppsala spelar som bäst i det andra setet och har ledningen med 20-19 men som så många gånger förr visar Lund att man är starka mot slutet, man vänder och till slut vinner man efter effektiv side-out. I de andra två seten tar Lund ett poängmässigt övertag relativt tidigt och kan efter det utnyttja de många anfallsalternativen.

Idag kliver Andreas Andersson fram och visar stora delar av sin potential med en ruskig effektivitet, fortsätter Stefan. Även Tobias Helbig höjer sig och gör sin bästa match för vårsäsongen. Dessa båda hamnar också överst i poängprotokollet med 12 för Andreas och 13 för Tobias.

Andreas blir välförtjänt utsedd till matchens bäste spelare. Motsvarande pris i hemmalaget gick till passaren Peter Anundgård. Precis som under matchen mot Säter är poängfördelningen jämn och på nytt är det fyra personer som kommer över 10-poängsstrecket.

Det är mycket som hänt under resans gång den här säsongen men att vi tar oss igenom både höst- och vårsäsongen obesegrade visar på att vi kommit ett par steg närmre vårt slutmål; Elitserien. Det ska bli fantastiskt roligt att gå in i kvalet och få mäta sig med Göteborg och Habo, avslutar Stefan.

Kvalet inleds redan nästa helg med dubbelhelg för respektive hemmalag. Seedningen gör att Göteborg börjar hemma följt av Lund och till sist Habo.

Länkar
Uppsala VBS

Tabell
Poängligan
Sydsvenskan.se – Tionde raka segern för Lund

Guldlaget i Allsvenskan 2015

image

Patrik Bertilsson, Sven Boström Svensson, Andreas Andersson, Tobias Helbig.
Linus Oscarsson, Per Nylander, Jonathan Karlsson, Oskar Borna, Stefan Sjöström.