Seger i första kvalmatchen!

Herrar A fick en smakstart på kvalet till Elitserien då man bortaslog Göteborg United i Lundbystrands sporthall under lördagskvällen med 0-3 (17-25, 23-25, 26-28). Segern satt hårt inne men Lund visade återigen att man är starka mot slutet när seten ska avgöras.

Underbart, det var precis det här scenariot vi ville ha med oss, säger en lycklig coach efter matchen. Det första setet är bland det bästa vi spelat och vi får god utdelning i de flesta momenten, det var precis den kanonstarten vi ville åt, menar Stefan.

Andra set bjuder på lite fler misstag från Lund samtidigt som Göteborg spelar upp sig vilket gör att det blir jämnt. Bland annat har vi 7 servemiss vilket är alldeles för många. Vid 20-19 krockar dessutom Jonathan ihop med Tobias och får ett jack över näsryggen och det blöder ganska kraftigt. Efter en time-out, torkning av planen och lite tejpning kan dock Jonathan fortsätta spela och vara med i vändningen från underläge 23-22 till vinst med 23-25.

Starkt att vi lyckas ta oss samman och knyta setet efter att vi varit i underläge i princip hela andra halvan av setet, fortsätter Stefan. Jag trodde Jonathan skulle bli tvungen att kasta in handduken efter den där smällen eftersom det blödde så mycket men han bet ihop och det ska han ha all cred för.

Tredje set inleds med en drömstart för Lund. Ledning med 0-3 och många trodde nog då att det skulle rinna iväg precis som i det första setet men Göteborg bet ifrån och efter bättre spel samt misstag från Lund stod det plötsligt 8-4. Göteborg fortsätter sedan spela bra, framförallt deras duktiga centrar, samtidigt som det krampade lite för gästerna. Ledningen är som störst vi 17-12 för hemmalaget innan Lund börjar knappa in. Slutet blev dramatiskt. Ett block av Tobias Helbig på Göteborgs högerspiker Urban Williamsson tänder laget lite extra. Tobias blev också huvudpersonen i fullbordandet av vändningen med ett serveess och en serve som gav Jonathan en straffspark fram till 24-24. Göteborg får en ny setboll som Lund lyckas rädda. Därefter ett stort block av Sven Boström Svensson som sätter Lund i förarsätet innan det var dags för Jonathan att kliva in i handlingarna igen och avgöra matchen med två anfallspoäng.

Fantastiskt att vi vänder trots en del problem och stort underläge. Det är en riktig kämpainsats som bäddar för tre poäng och ett perfekt utgångsläge inför fortsättningen, konstaterar Stefan.

Planens gigant var utan tvekan Jonathan Karlsson som samlade ihop inte mindre än 25 (!) poäng. Tobias Helbig landar på 14 och Patrik Bertilsson och Andreas Andersson plockar 7 poäng vardera. Lund gör 7 blockpoäng, 4 av dessa står Sven för, samt totalt 6 serveess.

Nu väntar Lunds hemmahelg med match både lördag och söndag. På lördag drabbar Lund och Göteborg samman på nytt medan Habo väntar på andra sidan nätet på söndag. Båda matcherna startar klockan 18:00 och vi hoppas givetvis så många som möjligt tar sig till Idrottshallen för att hjälpa till och heja fram laget på deras resa mot Elitserien. Matchvärden Euro Finans bjuder samtliga besökare på inträdet så tveka inte utan ta med dig en kompis och stötta Lunds VK!

Publik: 98 st

Länkar:
Göteborg United
Elitseriekvalet
Tabell