Damer B klara för brons i division 1!

Lunds VK B – Svedala VBK B 3-1 (25-17, 22-25, 25-15, 25-15)

Ikväll var det dags för en måstematch för Damer B då Svedala gästade Fäladshallen i returmötet. Vinst skulle innebära att bronset var säkrat oavsett matchresultaten i sista spelomgången.

Första set inleds lite trevande men Lund hittar snart trygghet i sitt spel och kan sätta press i serve och anfall som räcker för att vinna setet med 25-17.

Andra set slappnar vi av lite för mycket samtidigt som Svedalas unga lag organiserar sig bättre på planen och sätter lite hårdare press på oss. Det blir ett jämnare set där lagen följs åt poängmässigt och mot slutet av setet slarvar Lund till det lite onödigt och kliver ur spelrollerna i några bollar och Svedala tar till vara på sina chanser. Setsiffrorna skrivs till 22-25.

I set 3 och 4 håller Lund ihop sitt spel väldigt bra, sätter ordentlig press i serven och kommer till många starka anfall. Vinst i båda seten med 25-15.

Det fanns mycket positivt i den här matchen, framför allt bra försvar och att våra kantavslut är starkare och håller jämnare nivå hela matchen igenom. Centrarna gör ett bra jobb i hela matchen och passen ligger där de ska så vi kan anfalla ofta från bästa läge.

Ylva är back in business och levererar servemottagningar på hög nivå och blir inte nollad en enda gång av Svedalas servare, högt snittbetyg för Ylva idag alltså. Lagkapten Sandra kliver fram rejält idag och är effektiv i anfallet och har flertalet fina servess i starka serveserier. Starka 20 poäng levererar Sandra åt sitt lag idag. I övrigt fanns det många ljusglimtar i matchen och mycket positiv energi både på planen och från bänken.

Bästa poängplockare i Lund:

Sandra Petersson 20

Caroline Sanfridsson 10

Linda Bengtsson 9

Vi möter nu Helsingborg borta nästa helg och vi spelar naturligtvis för att vinna även om vi vet vår slutplacering i tabellen på förhand. På ett vis känns det skönt att kunna spela sista matchen utan några måsten eller press, det ger också lite andrum att låta alla spelare sätta foten på planen. Vi är väldigt nöjda och glada över att ha tagit oss till medaljplats redan första säsongen i division 1, framför allt eftersom hösten har varit kantad av skador.

Stort grattis till vinsten och bronset tjejer!!!

[fleximage caption=’Foto: Conny Nilsson, Onnesfoto ‘]VinstmotSvedala141207[/fleximage]

Fler bilder kommer på Onnesfoto