Herrar C kliver upp på andra plats i tabellen efter seger i söndags

Herrar C tog i söndags emot seriejumbon KFUM Kristianstad VK hemma i Fäladshallen. En match som herrar C till slut vinner komfortabelt och övertygande med 3-1.

[fleximage caption=’Herrar C tar en övertygande seger mot Kristianstad’]_I1A6869-700[/fleximage]

Lunds VK herrar C – KFUM Kristianstad VK 3-1 (23-25, 25-17, 25-13, 25-12)

Efter en bra gemensam uppvärmning med tempo och taggade spelare, kändes det lite som att luften gick ur i första set mot Kristianstad. Mycket slarv och dåliga servemottagningar präglade början på första set även om vi plockade några poäng från fina anfall. Kristianstad hade inga starka avslut utan de förlorade bollarna var däremot mestadels egenmissar. Efter time-out kom Lund igen men snubblade på mållinjen och förlorade första set med 25-23, till stor del p.g.a. många servemissar.

Andra setet gick bättre och efter en lite seg start höll Lund en stabil 5 poängsledning igenom i stort sett hela setet. Spelet kunde beskrivas som lite nyvaket men ändå bättre än första set. Här var det mestadels mottagen som felade och särskilt efter några starka anfall från Kristianstad tappades några poäng. Lund kom dock igen och vann setet med 25-17.

I tredje set är mottagen fortfarande halvbra men anfalls- och blockspelet blir mycket bättre och det smäller från flera håll i anfall. Kristianstad spelar på samma nivå som tidigare och Lund vinner setet med 25-13.

Fjärde setet inleds med fina mottagningar och då sitter även anfallen där de ska med både kraft och precision. Här plockas flera poäng på rad av fina servar och även om Kristianstad rycker upp sig när Lund börjar närma sig matchbollen så avslutas matchen med 25-12 till Lund.

Herrar C klev i och med segern mot Kristianstad upp på en andra plats i tabellen. Till helgen åker laget till Ystad som ligger trea i tabellen, vid seger befäster herrar C andra platsen.

/Vid pennan Filip Henrikson

Tabell

KFUM Kristianstad