Segertåget rullar vidare för Damer A

I fredagens skånederby mot gästande Engelholm blev det ännu en härlig seger för Damer A som nu leder Superettan Södra med 15 poäng och 6 poäng före tvåan Gislaved B i tabellen.

Lunds VK – Engelholms VS B 3-0 (25-14, 25-14, 30-28)

Med många segrar i bagaget var det ett säkert Damer A som intog planen i fredagskväll. Då skador spökade i laget var det några nya spelare på plan men detta påverkade inte Lundatjejernas spel. De två första seten gick oförskämt bra och det var inget snack om saken när setsiffrorna blev 25-14 i båda seten.

I slutet av tredje setet blev det dock dramatik och Engelholm pressade Lund upp till setsiffrorna 30-28. Det var en laginsats som gjorde att Lundatjejerna till slut kunde knipa sista set och därmed matchen.

[fleximage caption=’Sara Hansson gjorde många poäng både i sitt anfalls- och servespel (foto: Anders Hansson)’]Gislaved hemma-117-379[/fleximage]

Bästa spelare i hemmalaget utsedd av dagens matchvärd Stadium blev Sara Hansson som gjorde hela 10 serve-ess. Det bör även nämnas att Sara Steiner Blasberg gjorde en bra insats och även Karin Morwing som spelade sin första match för säsongen.

Nästa helg väntar Värnamo på bortaplan och vid seger i den matchen är damer A klara för vårens Allsvenskan!

Bästa spelare: Sara Hansson (utsedd av matchvärd Stadium)

Publik: 79

Tabell