Full pott för Damer B mot Engelholm

Lunds VK B – Engelholms VS C 3-0 (25-16, 25-19, 25-13)

Upptakten till dagens returmöte mot Engelholm blev lite småskakig då Cissi under förmiddagen meddelade att hon låg nerbäddad i feber och vår plan B med Linda som andrapassare grusades när Linda stukade foten under uppvärmningen. Valet stod då mellan Ylva och Hedda som inte tvekade att ställa upp för laget som andrapassare och gjorde bra ifrån sig under inspiken så vi kunde starta med Ylva som libero. Med Linda ur spel fick Filippa chansen från start på högerkanten och hon förvaltade den bra. Leni höll för tre set och Hedda kunde få spela på sin vänsterkant ändå.

Trots stundvis halvhjärtat och ofokuserat spel med lite för många egna misstag lyckades Lund hålla ihop spelet för en vinst i tre raka och kamma hem 3 nya och viktiga poäng. Vi tar tillbaka tredjeplatsen i tabellen endast en poäng ifrån tvåan Helsingborg och två poäng före fyran Svedala. Malmö har nu dragit ifrån lite i serieledningen men inget är avgjort än och vi ska göra allt för att vara med i kampen om topplaceringarna.

Vi vill rikta ett extra tack till er som tar er till hallen trots väder och vind och stöttar lagets resa genom första säsongen i  division 1.

[fleximage caption=”]Hemmaklack mot EVS[/fleximage]

Positivt som vi tar med oss från matchen:

Vi är effektivare i anfall och får utdelning av veckans träning

Vi är effektivare i serve och får utdelning av veckans träning

Både Sandra och Susanna höjer sig ytterligare i servemottagningen

Vi kunde spela runt mycket på alla spelare och ffa spela Taba i hela tredje set

Bästa poängplockare i Lund:

Susanna Nirvald 11

Sandra Petersson och Helena Thulin 8

Caroline Sanfridsson 7