Intervju med Siri Engström om uttagningen till RIG 2020

Inför nästa säsong har både Siri Engström och Agnes Hegardt blivit uttagna till Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping – STORT GRATTIS! Agnes och Siri följer en fin tradition av LVK:are som under åren har flyttat till Falköping för att studera och spela på RIG.

[fleximage caption=’Siri Engström, nr 6 och Agnes Hegardt, nr 7 har båda blivit uttagna till RIG hösten 2020!’][/fleximage]

Vi har fått en pratstund med Siri om hennes tankar kring uttagningen. Tidigare har vi publicerat en intervju med Agnes.

Du kan väl berätta kort om hur det gick till när du blev antagen?
Ja, efter en lång och strapatsrik resa upp till Falköping, blev vi mottagna. Vi var 35 tjejer från hela landet. Efter lunchen gick vi över till träningshallen. Redan första kvällen fick vi skriva ett brev om ”varför man skulle bli antagen” och vi hann även med ett träningspass. Dagen därpå blev det ytterligare två träningspass och sedan var uttagningen klar. Beskedet om att jag blev antagen kom den 15 dec. Det va’ en nice julklapp!

[fleximage caption=’Siri i anfall.’][/fleximage]

Vad tror du blir det bästa med att gå på RIG?
Självklart är det det volleybollen och kompisarna som jag ser mest fram emot! Men även att få bo själv/flytta hemifrån känns lite spännande och kul. Jag har redan många vänner som går där uppe och jag är väldigt nära alla som ska börja med mig, speciellt en av mina närmaste vänner Sofia som är från Stockholm och som är en grym volleybollspelare. Så bättre kan det inte bli!

[fleximage caption=’Siri under landskamp med u-landslaget.’][/fleximage]

Vad ser du fram emot under resten av den här säsongen?
Denna säsongen handlar allt om utvecklingen och att ha kul! Ser fram emot många hårda och roliga träningar både med A- och med B-laget.

Lunds VK önskar Siri stort lycka till!

[fleximage caption=’Siri och FU18 på USM 2019.’][/fleximage]