Intervju med Agnes Hegardt om uttagningen till RIG 2020

Inför nästa säsong har både Agnes Hegardt och Siri Engström blivit uttagna till Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping – STORT GRATTIS! Siri och Agnes följer en fin tradition av LVK:are som under åren har flyttat till Falköping för att studera och spela på RIG.

[fleximage caption=’Siri Engström, nr 6 och Agnes Hegardt, nr 7 har båda blivit uttagna till RIG hösten 2020!’][/fleximage]

Vi har fått en pratstund med Agnes Hegardt om hennes tankar kring uttagningen. Inom kort presenteras även en intervju med Siri Engström.

Du kan väl berätta kort om hur det gick till när du blev antagen?
I höstas så skickade jag in en ansökan, och fick ett svar om att jag blivit kallad till uttagningen några dagar efter sista ansökningsdagen. Vi åkte sedan upp till Falköping i december, och var där i två dagar. Vi hade intervjuer, fystester, volleybollträning och vi fick en skrivuppgift. En vecka efter så fick vi besked.

[fleximage caption=’Agnes i anfall från centerpositionen.’][/fleximage]

Vad tror du blir det bästa med att gå på RIG?
Jag tror att RIG är en stor chans för att, såklart, utveckla min volleyboll och att det är en chans att bli mer ansvarstagande. Utöver det så ser jag fram emot gemenskapen som jag tror vi som ska börja på RIG kommer få.

Vad har du för mål med volleybollen?
Volleyboll har alltid varit en av de roligaste sakerna jag vet, och mitt mål har alltid varit att ta mig så långt det går med mina förutsättningar. Jag hoppas på att få fortsätta spela volleyboll på elitnivå efter RIG.

[fleximage caption=’Agnes i blockspel.’][/fleximage]

Vad ser du fram emot under resten av den här säsongen?
Jag är skadad just nu, så mitt fokus ligger på rehabträning och att repa mig inför gymnasiet och förhoppningsvis turneringar i vår. Jag vill lägga energi på att stödja mina lag, och hoppas för att få spela i slutet av säsongen.

Lunds VK önskar Agnes stort lycka till!