Tim Johansson inför RIG-flytten

Som vi tidigare rapporterat har både Tim Johansson och Petter Bosrup blivit uttagna till Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping till kommande säsong – än en gång STORT GRATTIS! Nyligen publicerade vi en intervju med Petter och nu har turen kommit till Tim. Vi har fått en pratstund med honom om han tankar kring uttagningen.

Du kan väl berätta kort om hur det gick till när du blev antagen?
Först blev jag kallad till ett uttagningsläger, sedan var vi där uppe och fick visa upp vad vi kunde prestera på plan samt prata med sjukgymnast och kuratorn. Efter det fick jag ett mail där det stod att jag blivit antagen.

Hur många är antagna och vilken position är det tänkt att du ska spela?
Det var tolv spelare som blev antagna. Position jag vill spela är ju främst kant höger eller vänster, sedan kommer jag få testa på alla positioner där uppe förmodligen.

Vad tror du blir det bästa med att gå på RIG?
Att få en träningsdos som håller en hög nivå och samt att få chansen att få ha så grymma tränare där.

Vad hoppas du på att kunna utveckla mest i ditt egna spel?
Jag vill ju såklart utvecklas på alla sätt och vis men vill framförallt fokusera på servemottag och försvar. Men vill bli bäst på allt såklart.

Vad har du för mål med volleybollen?
Mitt mål med volleybollen är ju att kunna få spela på så hög nivå som möjligt t.ex. elitserien och landskamper mm.

Vad ser du fram emot under resten av den här säsongen?
Under resten av säsongen så ser jag verkligen fram emot de resterande mästerskapen i U-18 och högre, samt U-15 där jag ska coacha ett lag med en av mina närmsta vänner i mitt ungdomslag Max Kristensson.

Vi avslutar med att önska Tim ett stort lycka till!

[fleximage caption=’Tim Johansson i block (nr 2) under U23-SM. Foto: Södertelge Volley’]Tim Johansson[/fleximage]