Guld i U15F-DM

I lördags arrangerade Svedala U15F-DM dit ett stort antal lag sökt sig.

Lund ställde upp med fyra lag, ett på Level 5 och tre på Level 6, där lagen huvudsakligen bestod av de spelare och lag som kommer att spela i Mikasa Challenge.

Alla lagen spelade väl, trots att två av dom från början bara var tre på plan och det tredje drabbades av sjukdom så att även dom bara var tre plan. Mycket vilja och mycket kämpaglöd och en bra testkörning inför Mikasa!

Till slut så stod det dock klart att ett av Lundalagen ställdes mot Malmös duktiga och hårt slående flickor i finalen. I det första setet så höll vi jämna steg ett bra steg, men sedan drog Malmö ifrån och vann setet på ett rätt övertygande sätt, vilket bådade illa inför andra setet.

Men i andra set kom laget igång ordentligt och plockade upp boll efter boll till anfall trots riktigt tunga anfall från Malmö och började bit för bit att ta kommandot för att vinna setet genom ett gediget lagarbete och beslutsamhet i att alla bollar var spelbara.

Till slut vanns det andra setet av Lund och det var dags för det tredje och avgörande setet där Lund fortsatte att imponera med sitt mottag och försvar. Bollar plockades upp från till synes omöjliga situationer eller hämtades långt utanför plan för att sedan hamras in mot den andra planhalvan.

När Lund till slut vann det tredje setet och därmed guld i U15DM, så var det ingen tvekan om att det var en imponerande insats laget stått för!

Tack till alla våra coacher och spelare som var där, och stort tack till Svedala som arrangerade DM!

[fleximage caption=’DM-guld!’]U15F-DM guld[/fleximage]