Herrar B:s seriedebut i divison 1

Här kommer ett lite försenat referat från Herrar B:s premiärmatch i division 1 för två veckor sedan.

Efter förra årets vinst i division två så var det dags för herrar B att ta steget upp och göra premiär i division ett. Det var ett laddat men nervöst lag på Idrottshallens arena mot Engelholm denna sena lördagskväll.

Nervositeten visade sig direkt då Engelholm tog de tre första poängen och upprättade en tidig ledning. Lund lyckas hitta fattningen och börjar spela jämnare mot sina motståndare. Men skadan är skedd och Lund lyckas aldrig komma ifatt ett stabilt Engelholm. Första set slutar i en förlust 25-21. Lund präglas av ett servemottag som trots att det aldrig fallerar inte är skarpt nog för att skapa ett varierat anfall. Så det blev för lätt för Engelholms väldigt skickliga försvar att plocka upp för många anfall.

De följande två seten följer samma mall, Lund lyckas spela relativt jämnt men tappar då och då ett par poäng för mycket vilket resulterar att vi alltid är snäppet efter. Både set två och tre slutar 25-21 i Engelholms favör. Denna sammanfattning stämmer väl med vad Engelholm skriver på sin facebooksida: Seger 0-3 borta mot Lund B för A-laget i en välspelad och jämn match!

Matchens spelare blev Erik Augustini som gjorde en stor insats där han gick in och ersatte lagkapten och passare Klas som inte kunde närvara på matchen.

Coach Roy Andersson säger följande om matchen:
Dagens match var division 1-premiär för de allra flesta i laget och som motståndare har vi ett av seriens topplag med en riktigt bra passare. Sett ur det perspektivet tycker jag att vi står upp bra som nykomlingar, vilket också siffrorna visar då vi tar 21 poäng i alla tre seten. Samtidigt är en 3-0 förlust aldrig något man ska vara nöjd med… Det märktes en viss premiärnervositet hos oss och vi nådde inte upp till spelet som vi haft på träningarna de sista veckorna.
– Men summerar jag så var det en helt ok premiär där vi visserligen saknade topparna, men ALDRIG föll igenom.
Vid pennan: Gustav Svensson