Pontus Nilsson ny tränare i Lunds VK herrar A

Inför slutspurten av division 1 Södra har Lunds VK gjort förändringar på tränarsidan i herrar A. Pontus Nilsson, som kommer från de egna leden, kliver in som spelande tränare under resten av säsongen. Tidigare tränaren Michael Jensen kommer att fokusera till fullo på damer A och deras stundande SM-slutspel.

Det känns mycket bra att vi har lyckats engagera Pontus, som varit med under hela föreningens uppbyggnad, som huvudtränare och coach under den avslutande delen av säsongen. Jag känner mig väldigt trygg med Pontus och tror det kan bli en positiv injektion för laget! kommenterar sportchefen Linus Oscarsson.

 

Pontus
Pontus Nilsson, tränare herrar A

Stort grattis och välkommen som ny huvudtränare säger vi till Pontus! Hur går dina tankar kring din nya roll?
Tackar. Tankarna går lite fram och tillbaka. Det är en liten utmaning att gå från att vara en i laget till att vara tränare. Tycker ändå jag har lyckats hitta en fin balans. Planering och liknande är det lilla men tar ändå sin tid. Sen att vi är mellan 12-15 pers på varje träning underlättar otroligt mycket. Det blir spännande att se hur vi tar oss an sista matcherna för säsongen.

Vad är dina styrkor som tränare?
Bra fråga. Det är väl främst att man har fått så pass mycket bra träning genom åren så man har kunnat bilda sig en egen uppfattning om vad som funkar och inte funkar. Tack vare de tränarna jag har haft så har man väldigt lätt för att hitta små fel i tekniken hos spelarna som kan göra stor skillnad.

Vad ser du som det viktigaste för laget under den kvarvarande delen av säsongen?
Just nu lägger vi mycket tid på att utveckla vår attityd i försvarspelet vilket man inte gör på en träning. Det har varit mycket tunga skor på planen om man säger så, haha. Sen finns det individuella saker också hos många och det är att minska på de egna misstagen. Annars ligger mycket fokus på att få med oss 3 poäng i de sista två matcherna och att avsluta säsongen på topp.

Hur läget är i truppen inför söndagens viktiga toppmatch mot Falkenberg B?
Stämningen tycker jag känns bra. Vi har en helt annan lagkänsla i laget gentemot vad vi har haft tidigare under säsongen och det har även börjat synas på matcherna. Sist vi mötte Falkenberg var det inte mycket som stämde i vårt spel men tillslut lyckades vi ändå knipa hem en 3-2 vinst. Vi var spellediga i helgen men träningarna har ändå rullat på som vanligt. Vi alla i laget vet om att allt fokus ligger på att vinna de två sista matcherna och det ska bli kul att se på söndag vilket resultat all vår träning har gett.

Vi behöver allt stöd vi kan få på söndag då det är säsongen sista hemmamatch. Vi ses i idrottshallen 15:00!

Vi önskar Pontus stort lycka till!

Tabellen division 1 södra herr

[fleximage caption=’Pontus Nilsson i servemottagning (foto: Södertelge Volley)’]mottag_2 U21SM[/fleximage]